Kad je umjetnik rođen u Švicarskoj Klaus Littmann prije više od 30 godina ugledao crtež olovkom koji je napravio Max Peintner, rodila mu se ideja koja je ovih dana zaživjela u Klagenfurtu na nogometnom stadionu Wörthersee.

Najveća umjetnička instalacija svih vremena u Austriji „Za šumu – Beskrajna privlačnost prirode“ moći će se besplatno razgledati do 27. listopada, a cilj joj je upozoriti javnost na to da bi se uskoro prirodne ljepote mogle vidjeti isključivo u malobrojnim, posebno dizajniranim prostorima.

Požari, uragani i druge prirodne katastrofe dovoljan su poticaj da razmislimo o štetnom djelovanju na okoliš. Nadahnut ilustracijom na kojoj gomila ljudi promatra šumu na stadionu, Klaus Littmann posadio je drveće karakteristično za Austriju i središnju Europu.

Tiramisu - 2 Hrana i piće Pripremite pećnice: Recept za tiramisu koji je lako obožavati

Po završetku izložbe drveće će biti pažljivo presađeno na obližnjem polju. Umjetnikov je cilj navesti javnost da se zapita što možemo učiniti za okoliš i kako zaustaviti nanošenje štete prirodi koju smo uzimali zdravo za gotovo.

Pogledajte u našoj galeriji kako izgleda novo lice stadiona. 

Najviši spomenik na svijetu: Pogledajte nevjerojatnog željeznog čovjeka od 182 metra Željezni čovjek - 3 Željezni čovjek - 4 Željezni čovjek - 1 +0 Željezni čovjek - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju