• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Oda talijanskoj kuhinji i hrvatskoj namirnici: Novi restoran u srcu Zagreba s lijepim ambijentom i prijateljskim cijenama

"Želja nam je pružiti autentično iskustvo, gdje se vrhunska hrana, izbor vina i ugodan ambijent spajaju kako bi stvorili poseban doživljaj", istaknuo je chef Ivica Štruml.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 15.09.2023 09:57 komentari
viber Created with Sketch.
Restoran Tomassino u Zagrebu - 1
Restoran Tomassino u Zagrebu - 1 (Foto:PR)

Galerija Restoran Tomassino u Zagrebu - 5 1 Restoran Tomassino u Zagrebu - 4 1 Restoran Tomassino u Zagrebu - 3 1 Restoran Tomassino u Zagrebu - 2 1

U trendu Chongqing - 1 Uzbudljivo! Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata Novi kviz općeg znanja - 6 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara Okruglice u umaku od senfa Puretina na tanjuru Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira

Zagrebačka gastronomska scena postala je bogatija za fini talijanski restoran. Nedavno otvoreni Tomassino u hotelu Sheraton nudi talijanska jela od hrvatskih lokalnih namirnica. Otvorenje Tomassina ujedno je proslavilo povratak vrsnog chefa Ivice Štrumla.

Osim tjestenine i pizze, na meniju su se našli i signature specijaliteti poput arancina punjenih raguom od janjetine, salate s crnom slavonskom svinjom te gulaš od boškarina. Od slatkoga ističu  se sicilijanski cannoli s lokalnom skutom, crème brûlée od lavande i tiramisu. Na vinskoj karti Tomassina mogu se naći Barolo, Tenuta Tignanello te vrhunska Sassicaia, kao i kvalitetna domaća vina poput Malvazije, Pošipa i Terana.

Tomassino je stvorio Jeffrey Vella, gastronomski direktor Maistra grupe i chef rovinjskog restorana Cap Aurea. Vella je ovim projektom na gastronomsku scenu ponovno doveo poznatoga chefa Ivicu Štrumla, koji je svoje bogato iskustvo i znanje stekao dugogodišnjim radom u uglednim hrvatskim restoranima, a ovim projektom se vraća nakon više od deset godina.

"Tomassino predstavlja novo gastronomsko odredište u samom srcu Zagreba. Otvorili smo vrata da Zagrepčani i gosti grada zajedno uživaju u spoju talijanske kuhinje i hrvatske tradicije te ponudom jela i odabirom domaćih sastojaka nastojimo dati najbolje iz obje zemlje. Želja nam je pružiti autentično iskustvo, gdje se vrhunska hrana, izbor vina i ugodan ambijent spajaju kako bi stvorili poseban doživljaj. Ovaj projekt za mene predstavlja poseban trenutak i iznimno mi je drago što baš u Tomassinu nastavljam svoj restoranski put"– istaknuo je chef Ivica Štruml.

Tomassino je ime dobio po restoranu Kralj Tomislav, svome prethodniku u ovome hotelu, koji je tu bio od Sheratonova otvorenja pa sve do nedavno. Iako se nalazi u hotelu s pet zvjezdica, restoran Tomassino nije namijenjen samo gostima visokog profila, već svojim pristupačnim cijenama i gostoljubivim ambijentom želi privući široki spektar gostiju.

Dobrodošli natrag: Omiljeni restoran iz devedesetih ponovno žari i pali u Novom Zagrebu Baschiera - 1 Baschiera - 2 Baschiera - 3 +0 Baschiera - 4

  • #gdje sjesti
  • #Tomassino
  • #sheraton
  • #talijanski restoran
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Najprijateljskiji aerodrom na svijetu 2025.Tajvan
Znate li gdje je?
Osoblje je ljubazno i jako uslužno: Ovo je "najprijateljskiji" aerodrom na svijetu
Što biste naručili na posljednjoj večeri? Neobična gozba u Zagrebu na koju vas pozivaju neki od najboljih hrvatskih chefova
Nema reprize
Što biste naručili na posljednjoj večeri? Neobična gozba u Zagrebu na koju vas pozivaju neki od najboljih hrvatskih chefova
Jesen u Skenderici: Novo ruho starog Zagreba (koje mu odlično stoji)
Jelovnik s potpisom
Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)
Mirisan, domaći, s hrskavom koricom: Mario Mihelj savjetuje kako najlakše napraviti kruh
Škola kuhanja
Recept Marija Mihelja s kojim ćete najlakše napraviti odličan kruh
Keksi za doručak recept
Samo 4 sastojka
Želite jesti kekse za doručak? Ovo je idealni recept, a ponijeti se mogu i na posao
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Uzbudljivo!
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
Dream Sky kučica u Gorskom kotaru za odmor, Airbnb
Još ljepše nego na fotografijama
Mir, tišina, planinski zrak… ma, savršenstvo: Ova kućica u Gorskom kotaru idealan je izbor za dubinski odmor
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Jesen u japankama: Dobro došli u najljepši gradić španjolske Male Venecije
Puerto de Mogán
Jesen u japankama: Dobro došli u najljepši gradić španjolske Male Venecije

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Tri udruge podnijele prijavu protiv Marka Perkovića Thompsona
zbog ustaškog pozdrava
Tri udruge podnijele prijavu protiv Thompsona, među njima i jedna braniteljska
Drama s maturalcem: Otkazali im preko noći, nema ni povrata novca - roditelji na nogama: "Mi smo za ovo dizali kredite!"
agencija u stečaju
Drama s maturalcem: Otkazali ga preko noći, nema ni povrata novca - roditelji na nogama: "Mi smo za ovo dizali kredite!"
Znanstvenici upozorili na poznati lijek protiv bolova: "Može uzrokovati ozbiljne nuspojave, a djelovanje mu je ograničeno"
uzimaju ga milijuni
Znanstvenici upozorili na poznati lijek protiv bolova: "Može uzrokovati ozbiljne nuspojave, a djelovanje mu je ograničeno"
show
Tko je sin Halida Bešlića, Dino Bešlić?
''Djelujem iz sjene...''
Tko je sin jedinac Halida Bešlića? Zadesila ga je slična sudbina kao i oca
Peđa Jovanović stiže u zagrebačku Arenu 21. veljače
imamo i datum
Jedan od najtraženijih pjevača u regiji stiže u zagrebačku Arenu: ''Bit će to večer ispunjena emocijama''
Antonija Čerkez podijelila je dirljiv video sa suprugom i sinom
preslatko!
Hercegovka koju regija obožava pokazala kako je suprug dočekao nju i sinčića iz rodilišta!
zdravlje
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Često se nalaze na našim stolovima
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Osobe koje koriste kanabis imaju čak četiri puta veći rizik od razvoja ove bolesti!
Alarmantni podaci iz Beča
Osobe koje koriste kanabis imaju čak četiri puta veći rizik od razvoja ove bolesti!
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Sve je više slučajeva
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
zabava
Natpis iz Zagreba nasmijao gledatelje iz cijele regije, svi su imali slična iskustva
Mislim, stvarno…
Natpis iz Zagreba nasmijao gledatelje iz cijele regije, svi su imali slična iskustva
Stara fotografija iz Osijeka nasmijala društven mreže, a za sve je kriv detalj u pozadini
Urnebesno
Stara fotografija iz Osijeka nasmijala društvene mreže, a za sve je kriv detalj u pozadini
Dobili pritužbu susjeda zbog buke, no nije im bilo jasno tko ju proizvodi
Ubrzo su našli krivca
Dobili pritužbu susjeda zbog buke, no nije im bilo jasno tko ju proizvodi
tech
Stvari ne idu po planu za Teslu: U tvornicama se gomilaju tijela bez ruku
Problemi za Muska
Stvari ne idu po planu za Teslu: U tvornicama se gomilaju tijela bez ruku
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
Već se koristi u Ukrajini
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
Hoće li ih Ukrajina dobiti od SAD-a? Evo što trebate znati o krstarećem projektilu Tomahawk
Rusi upozoravaju, no...
Hoće li ih Ukrajina dobiti od SAD-a? Evo što trebate znati o krstarećem projektilu Tomahawk
sport
Farski otoci razbili Crnu Goru 4:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Debakl!
Nevjerojatan rezultat u hrvatskoj skupini: Povijesni poraz naših susjeda
Vatreni su izgubili mjesto prvih nositelja na ždrijebu, može nam se dogoditi i scenarij iz 2012.
nijemci imaju priliku
Vatreni su izgubili mjesto prvih nositelja: Prijeti nam strašan ždrijeb, ali ovako ga možemo izbjeći
Diže se tribina stadiona u Kranjčevićevoj, pogledajte kako napreduju radovi
radi se
FOTO Diže se tribina stadiona u Kranjčevićevoj, pogledajte kako napreduju radovi
tv
U dobru i zlu: Priznao joj je svoje osjećaje, ali je li možda ipak pretjerao s poklonom?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Priznao joj je svoje osjećaje, ali je li možda ipak pretjerao s poklonom?
Skrivena sudbina: Hoće li njihov odnos ikada biti kao nekad?
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Hoće li njihov odnos ikada biti kao nekad?
Kumovi: Nemaju ništa s tim - je li moguće da ih je ovo pitao?
KUMOVI
Kumovi: Nemaju ništa s tim - je li moguće da ih je ovo pitao?
putovanja
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Uzbudljivo!
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Hrvatska je ove godine povećala uvoz plina i nafte iz Rusije za 55 posto. Neke EU zemlje koje intezivno podržavaju Ukrajinu, još i više
Paradoks ili…?
Hrvatska je ove godine povećala uvoz plina i nafte iz Rusije za 55 posto. Neke EU zemlje koje intezivno podržavaju Ukrajinu, još i više
Potez Europske unije izazvao paniku u autoindustriji: Dionice im naglo pale, najviše stradao njemački gigant
Tržište u crvenom
Potez Europske unije izazvao paniku u autoindustriji: Dionice im naglo pale, najviše stradao njemački gigant
lifestyle
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Često se nalaze na našim stolovima
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Rečenice koje vaša frizerka ne želi čuti
IZBJEGNITE IH
Šest rečenica koje vaša frizerka ne želi čuti kada dođete na frizuru
Franka Batelić u hlačama na crtu i robusnim gležnjačama 2025.
Robustan model
Gležnjače Franke Batelić odličan su izbor za jesen, a nositi se mogu s minicama i hlačama na crtu
sve
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Uzbudljivo!
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Tko je sin Halida Bešlića, Dino Bešlić?
''Djelujem iz sjene...''
Tko je sin jedinac Halida Bešlića? Zadesila ga je slična sudbina kao i oca
Natpis iz Zagreba nasmijao gledatelje iz cijele regije, svi su imali slična iskustva
Mislim, stvarno…
Natpis iz Zagreba nasmijao gledatelje iz cijele regije, svi su imali slična iskustva
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close