Zagrebačka gastronomska scena postala je bogatija za fini talijanski restoran. Nedavno otvoreni Tomassino u hotelu Sheraton nudi talijanska jela od hrvatskih lokalnih namirnica. Otvorenje Tomassina ujedno je proslavilo povratak vrsnog chefa Ivice Štrumla.

Osim tjestenine i pizze, na meniju su se našli i signature specijaliteti poput arancina punjenih raguom od janjetine, salate s crnom slavonskom svinjom te gulaš od boškarina. Od slatkoga ističu  se sicilijanski cannoli s lokalnom skutom, crème brûlée od lavande i tiramisu. Na vinskoj karti Tomassina mogu se naći Barolo, Tenuta Tignanello te vrhunska Sassicaia, kao i kvalitetna domaća vina poput Malvazije, Pošipa i Terana.

Tomassino je stvorio Jeffrey Vella, gastronomski direktor Maistra grupe i chef rovinjskog restorana Cap Aurea. Vella je ovim projektom na gastronomsku scenu ponovno doveo poznatoga chefa Ivicu Štrumla, koji je svoje bogato iskustvo i znanje stekao dugogodišnjim radom u uglednim hrvatskim restoranima, a ovim projektom se vraća nakon više od deset godina.

"Tomassino predstavlja novo gastronomsko odredište u samom srcu Zagreba. Otvorili smo vrata da Zagrepčani i gosti grada zajedno uživaju u spoju talijanske kuhinje i hrvatske tradicije te ponudom jela i odabirom domaćih sastojaka nastojimo dati najbolje iz obje zemlje. Želja nam je pružiti autentično iskustvo, gdje se vrhunska hrana, izbor vina i ugodan ambijent spajaju kako bi stvorili poseban doživljaj. Ovaj projekt za mene predstavlja poseban trenutak i iznimno mi je drago što baš u Tomassinu nastavljam svoj restoranski put"– istaknuo je chef Ivica Štruml.

Tomassino je ime dobio po restoranu Kralj Tomislav, svome prethodniku u ovome hotelu, koji je tu bio od Sheratonova otvorenja pa sve do nedavno. Iako se nalazi u hotelu s pet zvjezdica, restoran Tomassino nije namijenjen samo gostima visokog profila, već svojim pristupačnim cijenama i gostoljubivim ambijentom želi privući široki spektar gostiju.

Dobrodošli natrag: Omiljeni restoran iz devedesetih ponovno žari i pali u Novom Zagrebu Baschiera - 1 Baschiera - 2 Baschiera - 3 +0 Baschiera - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju