Vukovar od sada možete obići i iz udobnosti vaše fotelje i to panoramskom virtualnom šetnjom. Turistička zajednica grada Vukovara tijekom posljednjih nekoliko mjeseci radila je na projektu Virtualno 360° kako bi povezali i nadopunili virtualnu priču Vukovara s atraktivnim dronskim snimkama i snimkama sa zemlje.
Suradnja s najboljim Google certificiranim fotografima omogućila nam je da korisnicima i budućim gostima pružimo kvalitetan i jednostavan virtualni obilazak Vukovara te prezentiramo sve ljepote našeg bisera na Dunavu.

Jednostavnim klikom na strelice smještene iznad panorame Vukovara prelazite s jedne na drugu dronsku snimku te odabirite svoj najljepši pogled na Vukovar. A klikom na takozvane lokatore koji su označeni različitim bojama, ovisno o kakvoj vrsti atrakcije se radi (muzeji, memorijalne lokacije ili rekreacijsko-zabavni objekti), spuštate se na zemlju gdje vam je potom na odabranoj lokaciji također omogućen 360° panoramski pogled ili pak virtualni obilazak znamenitosti koju je korisnik odabrao.

Naime, kako mnoge ključne atrakcije Vukovara u ponudi već imaju virtualne ture svojim prostorima, iste smo povezali s ovom panoramskom šetnjom i korisnicima omogućili da Vukovar zaista istraže do kraja. Tako je moguć virtualni obilazak Muzeja vučedolske kulture, Gradskog muzeja Vukovar, Franjevačkog samostana i muzeja sv. Filipa i Jakova, Mjesta sjećanja Vukovarska bolnica 1991., Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen doma Ovčara i Memorijalnog centra Domovinskog rata.

„Ove prekrasne snimke iz zraka povezane s virtualnim obilascima vukovarskih atrakcija atraktivna su pozivnica i najbolja priprema za posjet Vukovaru, a osobito u ovim vremenima kada su putovanja ograničena. No, posjet destinaciji ipak ne može ništa zamijeniti, ali ovakvi projekti mogu zaintrigirati potencijale goste i biti im dodatni motiv za posjet Vukovaru“, kaže Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara.

Panoramska virtualna 360° šetnja Vukovarom dostupna je na službenoj web stranici Turističke zajednice grada Vukovara na slijedećem linku.

VukovART: Projekt kojim se Vukovar još jednom potvrdio kao luka umjetnosti na Dunavu Vukovart, Vukovar 2020 - 1 Vukovart, Vukovar 2020 - 2 Vukovart, Vukovar 2020 - 3 +13 Vukovart, Vukovar 2020 - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju