The Garden Brewery predstavlja OktoBeer, svoju verziju najpoznatijeg pivskog festivala sve do 9. listopada, a i ovaj vikend na rasporedu su gostovanja bendova i DJ-eva, Farmers Market, Art Bazaar, kao i utrka oko kompleksa koju vodi Ribafish.

U vikend program pivovara ulazi u četvrtak 6. listopada kada u goste dolazi Big Band Bjelovar koji donosi repertoar za velike jazz sastave u Gardenovo dvorište, a dalje preuzima Data sa svojim DJ setom.

Petak će svojom glazbom obojati Mihael Kvorka koji od 18:00 pjeva stare klasike glazbenika kao što su Stevie Wonder, Michael Jackson, Bill Withers, Prince, Aloe Blacc ili Oasis. Nakon njega DJ pult preuzima Dispatch, doslovno kućno ime koji u setu vozi kroz italo disco, funk ili primjerice house.

Subota, 8. listopada, ujutro od 11:00 rezervirana je za Farmers Market. Tržnica koja, u suradnji s Malim placem, omogućuje nabavku zdravih i domaćih proizvoda i hrane, istovremeno je i prostor za vikend druženje. Programu se pridružuje i Art Bazaar koji predstavlja brojne kreativce i njihove rukotvorine, a sve glazbeno prati bend Slicky wroom. Od 18:00 sati bend Planet Groove svira funk, soul i slične žanrove, a sastavljeni od glazbenika sa zagrebačke scene, sedmeročlani bend tjera na ples. Nakon njih po vinilima prebiru i u istom tonu nastavljaju Groove Playaz.

Nedjelje od 17:00 sati u The Garden Brewery, i oko nje, u znaku su utrke Beer Mile Run kojeg u organizaciji s Atletskim klubom Sljeme vodi Domagoj Jakopović Ribafish. Svaki natjecatelj treba popiti četiri piva i otrčati četiri kruga atletske staze od 400m, a kako izgleda prijeći ukupnu udaljenost od jedne milje tj. 1609 metara provjerite prijavom na angela@thegarden.hr. Informacije o pravilima i kotizacijama su na Facebook događaju. Nedjelju glazbeno režira Borna Šercar, a zajedno s prijateljima predstavit će sunset jazz sessions.

Najveće svjetsko slavlje piva ove jeseni ima svoju inačicu u Zagrebu u dvorištu Gardenove craft pivovare na adresi Slavonska avenija 26/1. Po prvi put u velikom vrtu donose OktoBeer Fest, svoju verziju pivskog festivala uz ono što najbolje znaju raditi - sjajno pivo, super ponudu hrane i odličan glazbeni i popratni program.

Čak osam novih i svježih piva skuhano je posebno za festival, uz OktoBeer lager, jaki lager Festbier, bezglutenski Landbier, tu je i primjerice legendarni minhenski stil Doppelbock. Sve se može probati u kriglama od jedne litre. U ponudi su uvijek i najsvježija i nagrađivana piva koja se kuhaju na licu mjesta kao i raznovrsni specijali po kojima je The Garden Brewery prepoznatljiv.

Gastro ponuda sjajno se sparuje s pivima. Gardenov gastro chef Marko Palfi režira koncept hrane Full Circle, kojim se sladovi iskorišteni u pivovari koriste kao prirodna hrana za životinje, a proizvodi, počevši s prženom piletinom, se poslužuju u prostoru pivovare. Marko Matijević donosi svoju ponudu roštilja s domaćim mesom, tu su i nagrađivani Submarine burgeri, a pivski kokteli koje potpisuje Hrvoje Rihtarić spajaju festivalska piva i distillate.

OktoBeer Fest - 3 OktoBeer Fest - 3 (Foto: PR)

Program predstavlja gostovanja live bendova i DJ nastupe od četvrtka do nedjelje. Beer Mile Run, tjedne utrke nedjeljom vodi Domagoj Jakopović Ribafish, na rasporedu su obilasci pivovare ponedjeljkom, kao i popratna događanja u vrtu kao što su pub kvizovi, beer bingo ili cornhole turniri. Gardenov Farmers Market, u suradnji s Malim Placem, kroz subotnja prijepodneva predstavlja male proizvođače, uz sadržaje poput buvljaka, sajma stripova i ploča ili Art Bazaara.

Uz prostor atrija i velikog vrta na raspolaganju su i stolovi na metre koji će se moći rezervirati za veće grupe, čime The Garden Brewery i OktoBeer Fest u svom premijernom izdanju postaje savršeno mjesto za druženja poslije posla.

Ulaz na sve programe OktoBeer festivala je besplatan. The Garden Brewery otvorena je na novoj lokaciji na adresi Slavonska avenija 26/1, uz dobru prometnu povezanost, vlastiti parking, te blizinu javnog prijevoza. The Garden Taproom tj. pivnica radi svaki dan, radnim danom i nedjeljom od 10:00 do ponoći, a petkom i subotom otvorena je do 02:00.

Najbolji baristi u regiji otkrili što treba za odličnu kavu: „Možete vrhunski poznavati tehniku, ali…“ Franck Barista Contest - 1 Franck Barista Contest - 17 Franck Barista Contest - 1 +43 Franck Barista Contest - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju