"Tražite li odmor po jeftinim cijenama ovog ljeta, zaboravite na destinacije pretrpane turistima i razmislite o odlasku u glavni grad Crne Gore, sugerira portal euronews.com te dodaje kako ondje za svoj novac možete dobiti više nego u gradovima kao što su Pariz ili Rim.

Neobični dućani, moderni kafići, barovi s pogledom na rijeku i brojna zanimljiva mjesta neki su od razloga zbog kojih je Podgorica dobra ideja. Ručak ili večeru možete pojesti za manje od 7 eura, a obrok od tri slijeda za dvoje u restoranu srednje klase platit ćete oko 25 eura, pokazuje svjetska baza podataka Numbeo, kao i to da su cijene hrane i rentanja stanova u Podgorici 24,6 posto niže nego u Zagrebu.

Veliko pivo u prosjeku košta 2 eura, kapučino 1,49 eura, a boca vode oko 1,29 eura. Za sitniš se možete i voziti po gradu javnim prijevozom - karta u jednom smjeru je 0,90 eura, a mjesečna karta stoji 30 eura. Prema Numbeu, Podgorica je 38,8 posto jeftinija od Rima i 47,9 posto jeftinija od Pariza.

Trnovačko jezero, Crna Gora - 5 Putovanja Crnogorsko jezero zbog kojeg su neki spremni pješačiti satima da bi ga vidjeli uživo

Odlučite li istražiti Podgoricu, obvezno posjetite Staru Varoš, dio grada na lijevoj obali rijeke Ribnice u kojem se možete odmoriti od betona i sumornih zgrada. Labirinti uličica, stare džamije, Sahat-kula i čardaci su poput Titograda u vremenskoj kapsuli.

U Staroj Varoši možete vidjeti i jednu od najstarijih kuća u Podgorici, vjerojatno sagrađenu za vrijeme Turaka, ali kud god da krenete, shvatit ćete zašto je taj dio grada neiscrpna inspiracija umjetnika i kreativaca.

Bokeška ulica, u centru kod Crnogorskog narodnog pozorišta, Rimski trg, vidikovci s kojih pucaju pogledi za razglednice, Most Milenijum samo su neka od mjesta koja ne treba zaobići, a kad je riječ o vinu i hrani, pripremite se da ćete se kući vjerojatno vratiti nešto teži - i sretniji. 

Genijalan noćni klub kod susjeda: Kultno mjesto koje morate posjetiti u fantastičnoj Budimpešti Szimpla Kert - 5 Szimpla Kert - 1 Szimpla Kert - 3 +1 Szimpla Kert - 2

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju