• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #Croccantino

Vrijeme je za sladoled: Najslađi pelješki brend pripremio je novi okus za ljeto

Svi Croccantinovi sladoledi rase se ručno, s pasteriziranim mlijekom, svježim vrhnjem i bez umjetnih aroma, a novi ljetni okusi nude konkretno uživanje u bogatim i dobro složenim okusima.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 2.06.2023 07:55 komentari
viber Created with Sketch.
Croccantino - 3
Croccantino - 3 (Foto:punkufer.hr)

Galerija Croccantino - 7 4 Croccantino - 6 4 Croccantino - 5 4 Croccantino - 4 4

U trendu Pelješki tunel - 1 U carstvu dingača Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom" Kuća za odmor Wild Rose kod Samobora - 6 Kuća za odmor Wild Rose Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna

Croccantino, pelješki brend vrhunskog zanatskog sladoleda predstavio je tri nova ljetna okusa: sorbet od limuna i cvjeta kadulje, cheesecake sa šumskim voćem i Pina Coladu, koji se mogu pohvaliti kreativnim kombinacijama i prirodnim sastojcima najviše kvalitete. Svi Croccantinovi sladoledi rade se ručno, s pasteriziranim mlijekom, svježim vrhnjem i bez umjetnih aroma.

Sorbet od limuna i cvjeta kadulje radi se od svježe cijeđenog soka od limuna i sirupa od cvjetova kadulje, bez mlijeka, pa ima i veganski certifikat. "Naš sorbet uvijek će vas ponovno iznenaditi, uvijek će biti malo drugačiji jer će i limuni u njemu biti drugačiji, malo slađi ili kiseliji… U tome je ljepota prirodnih sastojaka, više sunca ili kiše dat će vam svaki put novi doživljaj i okus“, objašnjava vlasnica Marija Antunović. Okus ovog sorbeta savršen je za vruće dane, lagan je i silno osvježavajuć.

Drugi okus, vrlo kremasti Cheesecake, dolazi s domaćim umakom od šumskog voća i krskavim bezglutenskim mrvicama keksa, ispečenim od rižina brašna. Naravno, sladoled je napravljen od svježeg krem sira, bez umjetnih "prečaca". I on će svaki put biti drugačiji, ovisno o tome koliko zagrabite preljeva, koliko keksa i kako sve te okuse stapate u ustima. Vrlo uzbudljiv sladoled.

Treći okus je tropski i zapravo se radi o sladolednom koktelu – Pina Coladi koji sadrži 2% alkohola, što i nismo često imali priliku kušati kod nas. Radi se od ananasa, mrvica bio kokosa i likera od kokosa, okus je pun ali nije težak, a nježna aroma likera neočekivano je ali zabavno iznenađenje u sladoledu.

Novi Croccantinovi okusi od idućeg će se tjedna moći pronaći u svim Intersparovim i nekim Sparovim trgovinama diljem Hrvatske.

Priča o pelješkom zanatskom sladoledu priča je o mladom bračnom paru Mariji Antunović i Ivanu Borcu i njihovom snu koji se uz puno truda i volje i ostvario. Veliku potvrdu dobili su prošle godine kada je Croccantinov sladoled proglašen "Hit proizvodom" u projektu "Startaj Hrvatska" koji organiziraju Nova TV i Spar.

Ideja o autohtonim, unikatnim i vrhunskim sladoledima rodila se na putovanju Italijom, a priča je postala stvarna kada su u Marijinom rodnom Orebiću ugledali kuću koja bi bila idealna za slastičarnicu s njihovim domaćim sladoledom. I stvarno jest, već devet godina.

U priču je uključena i čitava Marijina obitelj, roditelji koji su imali slastičarnicu, sestra koja je učila za 'gelatiera' u Bologni… i naravno, kako vole isticati, svi koji su podržavali njihovu ideju ma kako se nekada ludom činila i, naravno, svi koji su prepoznali kvalitetu njihovih sladoleda.

"Nikada nećemo pristati ni na kakav kompromis na uštrb kvalitete. Ako ne možemo raditi sladoled od najkvalitetnijih sastojaka, nećemo ga ni raditi", sa srcem zaključuje Marija. 
 

Uz sladoled od vanilije: Recept za Štajersku pitu s jabukama koju je teško prestati jesti Pita od jabuka Pita od jabuka Pita od jabuka +1 Pita od jabuka

  • #Croccantino
  • #sladoled
  • #zanatski sladoled
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kako napraviti vruću sangriju?
Začinjena i tako fina
Bolje od kuhanog vina? Recept za vruću sangriju idealnu za hladnu zimu
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Harry's Piccolo
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Od 12. do 14. prosinca
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Stazom svete Barbare
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Adventi u susjedstvu: gdje još doživjeti blagdansku čaroliju!
Zimske čari
Advent u susjedstvu: Kamo otputovati kako biste doživjeli najbolju blagdansku čaroliju?
Wolt ponudio digitalno rješenje za ručak na poslu – stiže Wolt for Work!
Oglas
Wolt ponudio digitalno rješenje za ručak na poslu – stiže Wolt for Work!
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Strašna nesreća na A3: Kamion udario pješakinju (33) i odbacio je u drugu traku. Preminula je
Tragedija
Strašna nesreća na A3: Kamion udario pješakinju (33) i odbacio je u drugu traku. Preminula je
Danilo K.: Ukrajinac koje je ubijen u Beču. Policija objavila detalje
SLAŽE SE MOZAIK UBOJSTVA
Ovo je brutalno ubijeni sin političara: Mučili su ga i živog zapalili u Mercedesu
Izvučen je Eurojackpot
SRETNI DOBITNIK
Izvučen je Eurojackpot! Pogledajte kamo ide veliki dobitak
show
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Ruben Van Gucht podigao prašinu najnovijom fotkom na Instagramu
evo tko je ona
Suprug Blanke Vlašić javno objavio prisnu fotku s mlađahnom ljepoticom
U 6 ujutro puna crkva vjernika - bili smo na zornici!
lijepa tradicija
U 6 ujutro puna crkva vjernika: Bili smo na zornici!
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
zabava
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Jao…
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Buvljak u Srbiji nasmijao društvene mreže! Pogledajte što prodaju
Urnebesno
Buvljak u Srbiji nasmijao društvene mreže! Pogledajte što prodaju
tech
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Mnogi nisu svjesni
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Otkrivena neočekivana ranjivost AI chatbotova: Odgovaraju na apsolutno sve upite ako im se govori ovim riječnikom
Zanimljivo i zabrinjavajuće
Otkrivena neočekivana ranjivost AI chatbotova: Odgovaraju na apsolutno sve upite ako im se govori ovim riječnikom
sport
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
JUNAK UTAKMICE
VIDEO Fulham je u zadnjoj minuti već krenuo slaviti gol za 5:5, Joško Gvardiol je rekao - ne može!
Užasna vijest iz Dinama: Mateo Lisica ima monokuleozu
Čeka ga pauza
Užasna vijest iz Dinama: Krilni napadač ima mononukleozu
Gvardiol junak lude Cityjeve pobjede: Pogledajte što o Hrvatu pišu Englezi
Fenomenalna reakcija
Gvardiol junak lude Cityjeve pobjede: Pogledajte što o Hrvatu pišu Englezi
tv
MasterChef: Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
NAPUSTIO MASTERCHEF
Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
MasterChef: Mark se u stres testu fokusirao samo na jednu stvar: "Cilj je izbaciti Otta van!"
NIJE USPIO
Mark se u stres testu fokusirao samo na jednu stvar: "Cilj je izbaciti Otta van!"
MasterChef: Tikvica je presudila! Jurica Jurašković napustio MasterChef
SRČANI BORAC!
Tikvica je presudila! Jurica Jurašković napustio MasterChef
putovanja
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
novac
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Parlament, Vijeće i Komisija složni
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
lifestyle
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Čitateljice birale koje ime im je ljepše - Lucija ili Mia
REZULTATI ANKETE
Nešto se promijenilo u 2025.: Ovo ime ponovno dokazuje da je – bezvremensko
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
sve
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Ruben Van Gucht podigao prašinu najnovijom fotkom na Instagramu
evo tko je ona
Suprug Blanke Vlašić javno objavio prisnu fotku s mlađahnom ljepoticom
Park prirode Lonjsko polje i Croccantino predstavili novi sladoled - 1
Lokalni sastojci

Hrvatski sladoled: Dva nova okusa iz Lonjskog polja u kojima će se guštati ovog ljeta

Novi okusi nose oznaku Izvorno iz Lonjskog polja, čime se jamči podrijetlo i autentičnost sastojaka – u ovom slučaju, med od metvice, jedinstvene biljke koja prirodno raste na prostranim pašnjacima Lonjskog polja... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Park prirode Lonjsko polje i Croccantino predstavili novi sladoled - 1 Hrana i piće
    Lokalni sastojci

    Hrvatski sladoled: Dva nova okusa iz Lonjskog polja u kojima će se guštati ovog ljeta

  • Sladoled možete napraviti i u staklenki Hrana i piće
    Samo 4 sastojka

    Ne treba vam mikser ni aparat: Recept za sladoled koji se radi – u staklenki

  • Mikrovalna pećnica Zanimljivosti
    Nenamjerno, a sjajno

    Kada pogreška vrijedi milijarde: Slučajni izumi bez kojih je život danas nezamisliv

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close