Croccantino, pelješki brend vrhunskog zanatskog sladoleda predstavio je tri nova ljetna okusa: sorbet od limuna i cvjeta kadulje, cheesecake sa šumskim voćem i Pina Coladu, koji se mogu pohvaliti kreativnim kombinacijama i prirodnim sastojcima najviše kvalitete. Svi Croccantinovi sladoledi rade se ručno, s pasteriziranim mlijekom, svježim vrhnjem i bez umjetnih aroma.

Sorbet od limuna i cvjeta kadulje radi se od svježe cijeđenog soka od limuna i sirupa od cvjetova kadulje, bez mlijeka, pa ima i veganski certifikat. "Naš sorbet uvijek će vas ponovno iznenaditi, uvijek će biti malo drugačiji jer će i limuni u njemu biti drugačiji, malo slađi ili kiseliji… U tome je ljepota prirodnih sastojaka, više sunca ili kiše dat će vam svaki put novi doživljaj i okus“, objašnjava vlasnica Marija Antunović. Okus ovog sorbeta savršen je za vruće dane, lagan je i silno osvježavajuć.

Drugi okus, vrlo kremasti Cheesecake, dolazi s domaćim umakom od šumskog voća i krskavim bezglutenskim mrvicama keksa, ispečenim od rižina brašna. Naravno, sladoled je napravljen od svježeg krem sira, bez umjetnih "prečaca". I on će svaki put biti drugačiji, ovisno o tome koliko zagrabite preljeva, koliko keksa i kako sve te okuse stapate u ustima. Vrlo uzbudljiv sladoled.

Treći okus je tropski i zapravo se radi o sladolednom koktelu – Pina Coladi koji sadrži 2% alkohola, što i nismo često imali priliku kušati kod nas. Radi se od ananasa, mrvica bio kokosa i likera od kokosa, okus je pun ali nije težak, a nježna aroma likera neočekivano je ali zabavno iznenađenje u sladoledu.

Novi Croccantinovi okusi od idućeg će se tjedna moći pronaći u svim Intersparovim i nekim Sparovim trgovinama diljem Hrvatske.

Priča o pelješkom zanatskom sladoledu priča je o mladom bračnom paru Mariji Antunović i Ivanu Borcu i njihovom snu koji se uz puno truda i volje i ostvario. Veliku potvrdu dobili su prošle godine kada je Croccantinov sladoled proglašen "Hit proizvodom" u projektu "Startaj Hrvatska" koji organiziraju Nova TV i Spar.

Ideja o autohtonim, unikatnim i vrhunskim sladoledima rodila se na putovanju Italijom, a priča je postala stvarna kada su u Marijinom rodnom Orebiću ugledali kuću koja bi bila idealna za slastičarnicu s njihovim domaćim sladoledom. I stvarno jest, već devet godina.

U priču je uključena i čitava Marijina obitelj, roditelji koji su imali slastičarnicu, sestra koja je učila za 'gelatiera' u Bologni… i naravno, kako vole isticati, svi koji su podržavali njihovu ideju ma kako se nekada ludom činila i, naravno, svi koji su prepoznali kvalitetu njihovih sladoleda.

"Nikada nećemo pristati ni na kakav kompromis na uštrb kvalitete. Ako ne možemo raditi sladoled od najkvalitetnijih sastojaka, nećemo ga ni raditi", sa srcem zaključuje Marija. 
 

Uz sladoled od vanilije: Recept za Štajersku pitu s jabukama koju je teško prestati jesti Pita od jabuka Pita od jabuka Pita od jabuka +1 Pita od jabuka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju