• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #Croccantino

Vrijeme je za sladoled: Najslađi pelješki brend pripremio je novi okus za ljeto

Svi Croccantinovi sladoledi rase se ručno, s pasteriziranim mlijekom, svježim vrhnjem i bez umjetnih aroma, a novi ljetni okusi nude konkretno uživanje u bogatim i dobro složenim okusima.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 2.06.2023 07:55 komentari
viber Created with Sketch.
Croccantino - 3
Croccantino - 3 (Foto:punkufer.hr)

Galerija Croccantino - 7 4 Croccantino - 6 4 Croccantino - 5 4 Croccantino - 4 4

U trendu Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše" Pizzeria 14 Sretna četrnajstica Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna

Croccantino, pelješki brend vrhunskog zanatskog sladoleda predstavio je tri nova ljetna okusa: sorbet od limuna i cvjeta kadulje, cheesecake sa šumskim voćem i Pina Coladu, koji se mogu pohvaliti kreativnim kombinacijama i prirodnim sastojcima najviše kvalitete. Svi Croccantinovi sladoledi rade se ručno, s pasteriziranim mlijekom, svježim vrhnjem i bez umjetnih aroma.

Sorbet od limuna i cvjeta kadulje radi se od svježe cijeđenog soka od limuna i sirupa od cvjetova kadulje, bez mlijeka, pa ima i veganski certifikat. "Naš sorbet uvijek će vas ponovno iznenaditi, uvijek će biti malo drugačiji jer će i limuni u njemu biti drugačiji, malo slađi ili kiseliji… U tome je ljepota prirodnih sastojaka, više sunca ili kiše dat će vam svaki put novi doživljaj i okus“, objašnjava vlasnica Marija Antunović. Okus ovog sorbeta savršen je za vruće dane, lagan je i silno osvježavajuć.

Drugi okus, vrlo kremasti Cheesecake, dolazi s domaćim umakom od šumskog voća i krskavim bezglutenskim mrvicama keksa, ispečenim od rižina brašna. Naravno, sladoled je napravljen od svježeg krem sira, bez umjetnih "prečaca". I on će svaki put biti drugačiji, ovisno o tome koliko zagrabite preljeva, koliko keksa i kako sve te okuse stapate u ustima. Vrlo uzbudljiv sladoled.

Treći okus je tropski i zapravo se radi o sladolednom koktelu – Pina Coladi koji sadrži 2% alkohola, što i nismo često imali priliku kušati kod nas. Radi se od ananasa, mrvica bio kokosa i likera od kokosa, okus je pun ali nije težak, a nježna aroma likera neočekivano je ali zabavno iznenađenje u sladoledu.

Novi Croccantinovi okusi od idućeg će se tjedna moći pronaći u svim Intersparovim i nekim Sparovim trgovinama diljem Hrvatske.

Priča o pelješkom zanatskom sladoledu priča je o mladom bračnom paru Mariji Antunović i Ivanu Borcu i njihovom snu koji se uz puno truda i volje i ostvario. Veliku potvrdu dobili su prošle godine kada je Croccantinov sladoled proglašen "Hit proizvodom" u projektu "Startaj Hrvatska" koji organiziraju Nova TV i Spar.

Ideja o autohtonim, unikatnim i vrhunskim sladoledima rodila se na putovanju Italijom, a priča je postala stvarna kada su u Marijinom rodnom Orebiću ugledali kuću koja bi bila idealna za slastičarnicu s njihovim domaćim sladoledom. I stvarno jest, već devet godina.

U priču je uključena i čitava Marijina obitelj, roditelji koji su imali slastičarnicu, sestra koja je učila za 'gelatiera' u Bologni… i naravno, kako vole isticati, svi koji su podržavali njihovu ideju ma kako se nekada ludom činila i, naravno, svi koji su prepoznali kvalitetu njihovih sladoleda.

"Nikada nećemo pristati ni na kakav kompromis na uštrb kvalitete. Ako ne možemo raditi sladoled od najkvalitetnijih sastojaka, nećemo ga ni raditi", sa srcem zaključuje Marija. 
 

Uz sladoled od vanilije: Recept za Štajersku pitu s jabukama koju je teško prestati jesti Pita od jabuka Pita od jabuka Pita od jabuka +1 Pita od jabuka

  • #Croccantino
  • #sladoled
  • #zanatski sladoled
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mađarski znamo napamet, ali jeste li probali turski? Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Uz tjesteninu ili rižu
Jelo bez previše filozofije koje oduševljava: Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Aragonski dvorac
Talijanski otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Zaboravite klasiku: najneobičniji muzeji u Hrvatskoj
Od žaba do ljubavi
Zaboravite klasiku: Neki od najneobičnijih muzeja u Hrvatskoj u kojima možete uživati za vikend
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Duh ratnika
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Francuska juha od luka s njokima recept
Predobro!
Ne pokazujte ovo Francuzima! Recept za juhu od luka, ali s dodatkom njoka
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Najbolji recepti
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Život s rijetkim bolestima: Mirta je jedna od 10-ak osoba u cijelom svijetu s mioklonom distonijom
Mirtina priča
"Sjedili smo za stolom i ručali. Odjednom kao da me stresla struja. Znali smo..."
Centar prepun policije, nekolicina ljudi ispred SNV-a pušta Thompsona, došao i nekadašnji glumac koji je želio biti gradonačelnik
"To je naš mjesec"
FOTO Centar Zagreba pun policije! Ispred SNV-a trešti Thompson, došao i nekadašnji glumac koji je htio biti gradonačelnik
Srbijanska naftna kompanija dobila od SAD-a tri mjeseca da pronađe kupca
Teška odluka
Amerika postavila ultimatum Srbiji: "Imate tri mjeseca"
show
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Severina raznježila fanove u Areni prizorima sa sinčićem Aleksandrom
''Kao majka nisam smjela...''
Severina podijelila dosad neviđene prizore sina: ''Dobila sam odobrenje jače od bilo kojeg zakona''
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
Što kažete?
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
Vjerujete li im?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
sport
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
Pomračenje uma
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
FIFA objavila video čim je Hrvatska osigurala SP, neki su bili i ljutiti: "Ovo je nepotrebno"
Stigla i čestitka Infantina
FIFA objavila video čim je Hrvatska potvrdila SP, neki su bili i ljuti: "Ovo je nepotrebno"
tv
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
Skrivena sudbina: Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
SKRIVENA SUDBINA
Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
putovanja
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
novac
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali
MODNA INSPIRACIJA
15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete
Ulična moda Zagreb u kožnatoj suknji i glamuroznim čizmama
Elegantno i moćno
Brineta iz centra Zagreba vrhunski se skockala, kožnata suknja i čizme modna su poslastica
Ponuda dugih, toplih jakni za jesen i zimu
SVE ŠTO VAM TREBA
Zimske jakne: Pronašle smo 15 dugih, toplih modela koje se isplati imati u ormaru
sve
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Park prirode Lonjsko polje i Croccantino predstavili novi sladoled - 1
Lokalni sastojci

Hrvatski sladoled: Dva nova okusa iz Lonjskog polja u kojima će se guštati ovog ljeta

Novi okusi nose oznaku Izvorno iz Lonjskog polja, čime se jamči podrijetlo i autentičnost sastojaka – u ovom slučaju, med od metvice, jedinstvene biljke koja prirodno raste na prostranim pašnjacima Lonjskog polja... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Park prirode Lonjsko polje i Croccantino predstavili novi sladoled - 1 Hrana i piće
    Lokalni sastojci

    Hrvatski sladoled: Dva nova okusa iz Lonjskog polja u kojima će se guštati ovog ljeta

  • Sladoled možete napraviti i u staklenki Hrana i piće
    Samo 4 sastojka

    Ne treba vam mikser ni aparat: Recept za sladoled koji se radi – u staklenki

  • Mikrovalna pećnica Zanimljivosti
    Nenamjerno, a sjajno

    Kada pogreška vrijedi milijarde: Slučajni izumi bez kojih je život danas nezamisliv

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close