• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #Croccantino

Vrijeme je za sladoled: Najslađi pelješki brend pripremio je novi okus za ljeto

Svi Croccantinovi sladoledi rase se ručno, s pasteriziranim mlijekom, svježim vrhnjem i bez umjetnih aroma, a novi ljetni okusi nude konkretno uživanje u bogatim i dobro složenim okusima.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 2.06.2023 07:55 komentari
viber Created with Sketch.
Croccantino - 3
Croccantino - 3 (Foto:punkufer.hr)

Galerija Croccantino - 7 4 Croccantino - 6 4 Croccantino - 5 4 Croccantino - 4 4

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Šumske gljive Odaberite stranu Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja? Park Papuk - 5 Ogromna zabava! Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj

Croccantino, pelješki brend vrhunskog zanatskog sladoleda predstavio je tri nova ljetna okusa: sorbet od limuna i cvjeta kadulje, cheesecake sa šumskim voćem i Pina Coladu, koji se mogu pohvaliti kreativnim kombinacijama i prirodnim sastojcima najviše kvalitete. Svi Croccantinovi sladoledi rade se ručno, s pasteriziranim mlijekom, svježim vrhnjem i bez umjetnih aroma.

Sorbet od limuna i cvjeta kadulje radi se od svježe cijeđenog soka od limuna i sirupa od cvjetova kadulje, bez mlijeka, pa ima i veganski certifikat. "Naš sorbet uvijek će vas ponovno iznenaditi, uvijek će biti malo drugačiji jer će i limuni u njemu biti drugačiji, malo slađi ili kiseliji… U tome je ljepota prirodnih sastojaka, više sunca ili kiše dat će vam svaki put novi doživljaj i okus“, objašnjava vlasnica Marija Antunović. Okus ovog sorbeta savršen je za vruće dane, lagan je i silno osvježavajuć.

Drugi okus, vrlo kremasti Cheesecake, dolazi s domaćim umakom od šumskog voća i krskavim bezglutenskim mrvicama keksa, ispečenim od rižina brašna. Naravno, sladoled je napravljen od svježeg krem sira, bez umjetnih "prečaca". I on će svaki put biti drugačiji, ovisno o tome koliko zagrabite preljeva, koliko keksa i kako sve te okuse stapate u ustima. Vrlo uzbudljiv sladoled.

Treći okus je tropski i zapravo se radi o sladolednom koktelu – Pina Coladi koji sadrži 2% alkohola, što i nismo često imali priliku kušati kod nas. Radi se od ananasa, mrvica bio kokosa i likera od kokosa, okus je pun ali nije težak, a nježna aroma likera neočekivano je ali zabavno iznenađenje u sladoledu.

Novi Croccantinovi okusi od idućeg će se tjedna moći pronaći u svim Intersparovim i nekim Sparovim trgovinama diljem Hrvatske.

Priča o pelješkom zanatskom sladoledu priča je o mladom bračnom paru Mariji Antunović i Ivanu Borcu i njihovom snu koji se uz puno truda i volje i ostvario. Veliku potvrdu dobili su prošle godine kada je Croccantinov sladoled proglašen "Hit proizvodom" u projektu "Startaj Hrvatska" koji organiziraju Nova TV i Spar.

Ideja o autohtonim, unikatnim i vrhunskim sladoledima rodila se na putovanju Italijom, a priča je postala stvarna kada su u Marijinom rodnom Orebiću ugledali kuću koja bi bila idealna za slastičarnicu s njihovim domaćim sladoledom. I stvarno jest, već devet godina.

U priču je uključena i čitava Marijina obitelj, roditelji koji su imali slastičarnicu, sestra koja je učila za 'gelatiera' u Bologni… i naravno, kako vole isticati, svi koji su podržavali njihovu ideju ma kako se nekada ludom činila i, naravno, svi koji su prepoznali kvalitetu njihovih sladoleda.

"Nikada nećemo pristati ni na kakav kompromis na uštrb kvalitete. Ako ne možemo raditi sladoled od najkvalitetnijih sastojaka, nećemo ga ni raditi", sa srcem zaključuje Marija. 
 

Uz sladoled od vanilije: Recept za Štajersku pitu s jabukama koju je teško prestati jesti Pita od jabuka Pita od jabuka Pita od jabuka +1 Pita od jabuka

  • #Croccantino
  • #sladoled
  • #zanatski sladoled
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Dan šljiva i Dan jabuka: Vikend okusa i priča u Gorskom kotaru
Kamo za vikend
Dan šljiva i Dan jabuka: Dođite na vikend okusa i priča u Gorski kotar
Najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Ogromna zabava!
Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj
HIGHLANDER Velebit okupio 550 sudionika iz 21 zemlje svijeta
Avantura života
Highlander Velebit okupio 550 sudionika iz 21 zemlje svijeta
Mayflower: Brod čiji su putnici "iz zahvalnosti" pobili one koji su ih naučili preživjeti
Na današnji dan
Mayflower: Brod čiji su putnici "iz zahvalnosti" gotovo istrijebili one koji su ih naučili preživjeti
Jetrica na venecijanski recept Gorana Kočiša
Ma, savršenstvo!
Teleća jetrica na venecijanski: Recept za slasno jelo po receptu chefa Kočiša
Izlazak, druženje i stvaranje uspomena: Gastro užitak za kraj ljeta na Bundeku
Baš Naš festival
Izlazak, druženje i stvaranje uspomena: Gastro užitak za kraj ljeta na Bundeku
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Indijanska banana u Hrvatskoj
Ljekovito blago
U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura
Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući
Nemojte ovo raditi
Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući
Zelena oaza Sveti Ivan Zelina, Airbnb
Mir i tišina
Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati
Restoran zbog kojeg se isplati skrenuti s autoceste: Izvorna kineska kuhinja u kraju u kojem se uglavnom vrte janci i peku ćevapi
Uz predivne Rastoke
Restoran zbog kojeg se isplati skrenuti s autoceste: Izvorna kineska kuhinja u kraju u kojem se uglavnom vrte janci i peku ćevapi
Korčula okom fotografa: Grad kontrasta, između mora i povijesti
Kao brod od kamena
Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Merz dirnut do suza na otvaranju obnovljene sinagoge u Muenchenu
Friedrich Merz
VIDEO Njemački kancelar u suzama: "Sram me što se to događa i zato objavljujem rat..."
Čovjek proglašen mrtvim i odvezen u mrtvačnicu; obitelj se došla oprostiti pa doživjela šok
Rijedak slučaj
Čovjek proglašen mrtvim i odvezen u mrtvačnicu: Obitelj se došla oprostiti pa doživjela šok za šokom
Vatrogasci se još bore s požarom u Buku, čuju se i ekspolozije
Borba s vatrom
VIDEO Požar u tvornici gasit će cijelu noć, odjekivale i eksplozije: "Šteta je ogromna, a imamo i ugovore s klijentima"
show
U prvoj epizodi MasterChefa pregaču dobila majka Ivice Zubca,
kakva čast!
Majka našeg svjetski poznatog sportaša privukla je pažnju u prvoj epizodi MasterChefa!
Jagoda Kumrić i Konstantin Haag odlaze iz ''Kumova''
''Arrivederci...''
Zvijezde Kumova rastužile fanove: ''Vrijeme je za okrenuti novu stranicu...''
Maja Šuput u mini-haljini zaplesala na Vinkovačkim jesenima
na vinkovačkim jesenima
Kako joj stoji? Na ovako jednostavnu kombinaciju Maje Šuput nismo navikli
zdravlje
Skrivena prijetnja u vodi može ubiti vašeg psa u samo par minuta!
Upozorenje veterinarke
Skrivena prijetnja u vodi može ubiti vašeg psa u samo par minuta!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Upala živca u lopatici: Simptomi po kojima ćete je prepoznati
Piše fizioterapeut
Upala živca u lopatici: Simptomi po kojima ćete je prepoznati
zabava
Matematička zagonetka koja prkosi logici – samo rijetki nađu odgovor
Pokažite što znate!
Matematička zagonetka koja prkosi logici – samo rijetki nađu odgovor
Ako ne znate barem 7 odgovora, onda kvizovi definitivno nisu za vas
Pokažite što znate!
Ako ne znate barem 7 odgovora, onda kvizovi definitivno nisu za vas
Vlasnik problijedio kad je vidio srušeno stablo na autu, a onda je uslijedilo iznenađenje
Za dlaku!
Vlasnik problijedio kad je vidio srušeno stablo na autu, a onda je uslijedilo iznenađenje
tech
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
Vrijeme radi svoje…
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
"Najopasnija mreža za mlade": Omiljena platforma prepuna je seksualnih predatora i dilera droge
Roditelji, oprez!
"Najopasnija mreža za mlade": Omiljena platforma prepuna je seksualnih predatora i dilera droge
Slijedi velika promjena na tržištu rada: Evo tko će prvi ostati bez posla, prema Samu Altmanu
Mnoge su industrije ugrožene
Slijedi velika promjena na tržištu rada: Evo tko će prvi ostati bez posla, prema Samu Altmanu
sport
Marin Pongračić na žestokom udaru kritika: "On je katastrofa"
Nije se proslavio
Žestoko isprozivao vatrenog: "On je katastrofa, na toj poziciji je negledljiv"
Bobanovo zvono za uzbunu: Kako je moguće da u Dinamu to nisu vidjeli?
Komentar Ivice Mede
Bobanovo zvono za uzbunu: Kako je moguće da u Dinamu to nisu vidjeli?
UFC neugodno iznenadio Antu Deliju! Kako je ovako što uopće moguće?
TJEDAN NAKON POBJEDE
UFC neugodno iznenadio Antu Deliju! Kako je ovako što uopće moguće?
tv
U dobru i zlu: Dala mu je antibiotike, ali hoće li mu biti spasa?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Dala mu je antibiotike, ali hoće li mu biti spasa?
Pogledajte što donosi finale sezone serije "Daleki grad"!
DALEKI GRAD
Pogledajte što donosi finale sezone serije "Daleki grad"!
MasterChef: Večeras počinje nova sezona MasterChefa! Evo što vas očekuje!
NOVA SEZONA
Večeras počinje nova sezona MasterChefa! Evo što vas očekuje!
putovanja
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Ogromna zabava!
Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Odaberite stranu
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
novac
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Ovo je 10 najboljih država za umirovljenike, na sedmom mjestu i nama susjedna zemlja
Drugi život
Ovo je 10 najboljih država za umirovljenike, na sedmom mjestu i nama susjedna zemlja
Kako je slavni reper spasio posrnulo gospodarstvo jednog karipskog otoka
Odustao od Amerike
Kako je slavni reper spasio posrnulo gospodarstvo jednog karipskog otoka
lifestyle
Zagreb špica: Majica sa simpatičnim natpisom u street style izdanju
BAŠ SIMPATIČNO
"Draga mama"... Majica s porukom nasmijala je žene u centru Zagreba
Ulična moda Zagreb bluza s volanima
Tako ženstvena
Traperice plavokose dame iz centra Zagreba vizualno produžuju noge, ali bluza je ta koja je privukla sve poglede
Janica Kostelić u cvjetnoj haljini i tenisicama
LEŽERNO IZDANJE
Janica Kostelić u tenisicama koje Hrvatice obožavaju, nosi ih uz cvjetnu haljinu
sve
U prvoj epizodi MasterChefa pregaču dobila majka Ivice Zubca,
kakva čast!
Majka našeg svjetski poznatog sportaša privukla je pažnju u prvoj epizodi MasterChefa!
Jagoda Kumrić i Konstantin Haag odlaze iz ''Kumova''
''Arrivederci...''
Zvijezde Kumova rastužile fanove: ''Vrijeme je za okrenuti novu stranicu...''
Maja Šuput u mini-haljini zaplesala na Vinkovačkim jesenima
na vinkovačkim jesenima
Kako joj stoji? Na ovako jednostavnu kombinaciju Maje Šuput nismo navikli
Park prirode Lonjsko polje i Croccantino predstavili novi sladoled - 1
Lokalni sastojci

Hrvatski sladoled: Dva nova okusa iz Lonjskog polja u kojima će se guštati ovog ljeta

Novi okusi nose oznaku Izvorno iz Lonjskog polja, čime se jamči podrijetlo i autentičnost sastojaka – u ovom slučaju, med od metvice, jedinstvene biljke koja prirodno raste na prostranim pašnjacima Lonjskog polja... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Park prirode Lonjsko polje i Croccantino predstavili novi sladoled - 1 Hrana i piće
    Lokalni sastojci

    Hrvatski sladoled: Dva nova okusa iz Lonjskog polja u kojima će se guštati ovog ljeta

  • Domaći sladoled može se napraviti i bez aparata za sladoled Hrana i piće
    Ni aparat za sladoled

    Za napraviti ovakav domaći "sladoled" od samo 5 sastojka ne trebaju vam jaja ni vrhnje

  • Sladoled možete napraviti i u staklenki Hrana i piće
    Samo 4 sastojka

    Ne treba vam mikser ni aparat: Recept za sladoled koji se radi – u staklenki

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close