Pomno osmišljena i uzbudljiva jela moderne visoke kuhinje pripremljene od vrhunskih namirnica 2019. godine su restoranu Noel zaslužila Michelinovu zvjezdicu. Bila je to godina trijumfa za sofisticirani zagrebački restoran, čiju je kuhinju u to vrijeme vodio chef Goran Kočiš. Nešto kasnije chef Kočiš se vratio u rodnu Slavoniju i pokrenuo neke nove gastronomske priče, a u Noelu ga je zamijenio talentirani mladi chef Bruno Vokal koji se ondje zadržao neko vrijeme. 

Novi chef koji će braniti Michelinovu zvjezdicu (a možda i donijeti još koju, tko zna) je Splićanin Mario Mandarić koji je na Tajlandu vodio vlastiti restoran, a nakon toga je zanat pekao i u Fat Ducku, restoranu s trima Michelinovim zvjezdicama. Nakon povratka u Hrvatsku radio je kao glavni chef u Noelu Buje i hvarskom restoranu Passarola, no stiglo je vrijeme i za zagrebački gastronomski transfer.

Mario Mandarić upisao se i na Forbesovu uglednu listu 30 najutjecajnijih ljudi na svijetu mlađih od 30 godina zahvaljujući hvale vrijednom projektu Food Waste Awareness, kojim je mladi splitski chef podizao svijest kako možemo smanjiti bacanje hrane u restoranima, ali i kod kuće. Mario je demonstrirao kako napraviti vrhunsku večeru od sedam sljedova od namirnica koje su trebale završiti u otpadu jer su bile višak. Između sljedova chef je gostima prenio i važnost edukacije o smanjivanju otpada i recikliranju. Zarada od večere donirana je centru za beskućnike u Londonu.

"Jako me veseli novi izazov u karijeri i iskustvo rada u jedinom restoranu u Zagrebu s Michelinovom zvjezdicom. Vjerujem da ćemo zajedničkim trudom nastaviti jednu sjajnu priču, u koju ću se potruditi uklopiti svoj prepoznatljivi stil kuhanja s Noelovim potpisom", otkriva Mario Mandarić.

"Uzbuđeni smo zbog ovog novog poglavlja u Noelu! Nastavljamo u istom tempu, cijeli je tim na okupu, od servisa do bara na čelu s novim chefom Mariom Mandarićem, za kojeg vjerujemo kako će našim gostima nastaviti pružati ultimativna gastronomska putovanja koja spajaju najfinije namirnice s inovativnim tehnikama, ali sa svježom perspektivom i novim tehnikama i načinima razmišljanjima", kažu u Noelu.

Najbolji u Europi: Hrvatski restoran odnio prvo mjesto najboljih fine dining hotelskih restorana Matsunoki Matsunoki Alfred Keller +1 Chef Michael Gollenz

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju