Vikend za uživanje! Tako bi se mogao opisati vinski Festival koji će 9. i 10. lipnja na zlatnom otoku doživjeti svoje drugo izdanje i sigurno ponovno privući pažnju posjetitelja otoka i turista zainteresiranih za zabavu i vinsku ponudu Hrvatske.

Koncept Festivala IN VINO VERITAS rođen je u suradnji TZ-a Punta, uz idejnu i medijsku podršku vinske promotorice i novinarke Sanje Muzaferije, a prvi put se uspješno održao lani. Odmah je dočekan s oduševljenjem.

Dok je prošlogodišnji Festival bio okupljanje vinara Iloka, Baranje i Erduta i predstavljanje malih obiteljskih vinarija s istoka Hrvatske na Kvarneru, ovogodišnji, 2. festival IN VINO VERITAS okreće se vlastitim, itekako zanimljivim i jakim snagama kvarnerskih vinara objedinjenih u udruženje „Kvarner Wines“.

Uz središtu Punta, 9. i 10. lipnja, pit će se fina vina vinarija: Vinske kuće Pavlomir iz Novog Vinodolskog, PZ Vrbnik, Vinarije Gospoja, Kuće vina Ivan Katunar, Estate Winery Katunar i Šipun, odreda iz obližnjeg Vrbnika.

Zaštitno lice ovogodišnjeg Festivala je prijatelj Punta, enogastroznalac i bloger - Domagoj Jakobović Ribafish – koji je upravo u Puntu lani dovršio i svečano obilježio završetak svog trogodišnjeg veličanstvenog projekta "Rok otok", a koji će se u petak i osobno pridružiti Festivalu. Za one koji žele znati nešto više stručnu radionicu Tri aduta s Kvarnera o autohtonim sortama Kvarnera i vinima ovog kraja u subotu će održati Lucija Matijević, sommelierka i ambasadorica Kvarner Wines, pod pokroviteljstvom TZ-a Kvarner.

Obje večeri predviđen je zabavni program uz nastupe Elvis Stanić's FRENCH TOUCH Accordion Trio (Elvis Stanić: harmonika; Spartaco Črnjarić: gitara; Darko Mihelić: kontrabas & DJ The Funkabels) te klapa "Rašketa" i "Tramontana".

TZ Punat i izvršni organizator Festivala Kvarner Wines organiziraju prodaju bonova domaćim i stranim posjetiteljima, uz čaše za degustaciju vina, a izložena i kušana vina posjetitelji će moći kupiti izravno kod vinara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju