Otkako je zapela 1918. godine na rubu Horseshoe Fallsa, najvišeg od triju slapova koji tvore spektakularno čudo prirode na rijeci Niagari, olupina željezne barže cijelo je stoljeće stajala na istom mjestu.

Riječ je o plovilu bez vlastitog pogona te za prijevoz tereta na rijekama ili morima koje se u kolovozu 1918. godine odvojilo od tegljača s dva člana posade Gustavom Lofbergom i Frankom Harrisom.

Članovi posade su spašeni, no barža je ostala zaglavljena u kamenu na kanadskoj strani Niagarinih slapova. Iako je vidljivo propadala kroz desetljeća, nije se pomaknula sve do ovog vikenda.

Slapovi Iguazu - 4 Putovanja Čudo prirode: Jesu li ovo najspektakularniji slapovi na svijetu?

Na veliko iznenađenje mnogih, snažna oluja preokrenula je brod i pomaknula ga otprilike 45 metara bliže slapovima te šestotinjak metara od samog ruba.

Hoće li se olupina prevaliti preko pedesetak metara visokog ruba jednog od najpoznatijeg slapa na svijetu? Lokalne vlasti tvrde da je olupina trenutno stabilna, no nitko ne zna hoće li tako i ostati.

10 najprijateljskijih gradova na svijetu u kojima se ljudi osjećaju fantastično Brugge - 5 Hamburg Budimpešta +0 Vancouver

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju