Slapovi Iguazu na istoimenoj rijeci pravo su čudo prirode. Obuhvaćaju 275 slapova koji se prostiru kroz 2,7 kilometara graničnog područja između argentinske provincije Misiones te brazilske savezne države Parana.

Slapovi su uglavnom visoki do 70 metara, a na nekim dijelovima i nešto više od toga. U prosjeku njima prođe oko 1746 kubična metra vode po sekundi. Mnogi tvrde da su ovo najspektakularniji slapovi na svijetu Mnogi tvrde da su ovo najspektakularniji slapovi na svijetu (Foto: Profimedia.hr)

Ime su dobili iz jezika naroda Guarani od riječi y i uasu koji u doslovnom prijevodu označavaju veliku vodu.
Legenda kaže da su nastali iz gnjeva boga nakon što ga je napustila lijepa djevojka Naipi kako bi pobjegla sa svojim ljubavnikom Terabom u kanuu. Bog je rascijepio rijeku Igauzu, a ljubavnici su osuđeni na vječni pad.

Slapovi su sastavni dio Nacionalnog parka Iguazu u Argentini i Brazilu te ih je UNESCO stavio na poznatu listu Svjetske baštine u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Ne čudi stoga što su veliki mamac za brojne turiste iz cijeloga svijeta. Najlakše im je prići iz gradova Foz do Iguacu u Brazilu i Puerto Iguazu u Argentini, otkuda se organiziraju direktne ture do spektakularnih vodenih prizora.

Provjerite u našoj fotogaleriji zašto su slapovi Iguazu iznimno popularni među svjetskim putnicima. Čarobni slapovi Iguazu Čarobni slapovi Iguazu (Foto: Profimedia.hr)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju