Poslastica za ljubitelje kave čeka vas na Zagrebačkom velesajmu od 23. do 25. svibnja u Paviljonu 9, gdje se održava GR8 [Grejt] Coffee Festival. Uz kavu bit će tu i čajeva, čokolada, žestica i craft piva, kao i Cooking zona na kojoj će nastupiti poznati chefovi. Chef David Skoko će pripremati tunu mariniranu u kavi s kremom od batata, pileći zabatak all caffe s bijelom palentom i cappuccinom od graha, a chef Rudolf Štefan marinirati gofa s kaduljom i hrskavom kavom.

"Službeno otvorenje festivala održat će se u četvrtak, 23. svibnja u 11 sati, nakon kojeg će uslijediti i pripreme za najnapetiji dvoboj barista na ovim prostorima Barista Latte Art Battle. Estetsku privlačnost, kreativnost, tehniku i prezentacijske vještine barista ocjenjivat će tim sudaca u sastavu: Domagoj Trusić, certificirani trener i poznati hrvatski barista, Zoran Trkulja, barista trener, Ivan Životić, stručnjak za kavu i razvoj poslovanja, te Laith Hardy, coffee stručnjak i promicatelj kulture ispijanja kvalitetnih kava", kažu organizatori. 

Tijekom tri dana bogatog programa, sudjelovat će stručnjaci iz zemlje i inozemstva, a počasna zemlja-gost festivala bit će Kraljevina Maroko. Posjetitelji će imati priliku doživjeti Maroko kroz jedinstvenu ceremoniju pripreme zelenog čaja s mentom te uživati u slatkim delicijama i datuljama.

"Posebno značajno i edukativno predavanje održat će Lori Brnčić, vlasnica zero waste coffee shopa Filteraj. Cilj joj je približiti zero waste način poslovanja zajednici ugostitelja kako bi se mogli voditi održivim praksama. Posjetitelji će saznati koje zero waste navike imaju smisla, a koje imaju i još bolje alternative. Poseban gost Festivala je i Bojan Đorđević, poznat kao Mr. Coffee, koji će stvarati umjetnička djela koristeći espresso kavu kao osnovni alat, uključujući slike Hrvatske nogometne reprezentacije za dodatni poticaj na Europskom prvenstvu.

Posjetitelji će, između ostaloga, moći otkriti zašto je barrel aged kava apsolutni hit, što donosi fluid bed tehnologija u svijetu kave, koja osvježenja na bazi kave će nas oduševljavati tijekom ljeta, koje koktele ćemo rado birati kad smo u dobrom društvu, te po čemu se razlikuju vrhunski espresso aparati. Doživjet će i pravo malo CSI iskustvo kroz rekonstrukciju espressa. Govorit će se i o povijesti te tradiciji kave", kažu domaćini. 

5 najljepših koncertnih "pozornica" na otvorenom u Hrvatskoj Cave Romane, Vinkuran Pulska arena Otok Hrvatske mladeži, Jarun, Zagreb +1 Prokurative, Split

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju