Ima li išta bolje od slušanja omiljenog izvođača ili grupe na otvorenom? Samo jedna stvar – slušanje omiljenog izvođača ili grupe na nekoj prekrasnoj koncertnoj pozornici. Hrvatska ih ima mnogo, ovo je naš izbor pet najdojmljivijih – bez nekog posebnog numeričkog poretka.

Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik

Tvrđava sv. Mihovila ponos je Šibenika. Izgrađena na strmoj stijeni sedamdesetak metara iznad mora sa spektakularnim pogledom na grad i okolne otoke – ona oduzima dah svojom ljepotom. Lokalnom stanovništvu pružala je zaštitu još od doba Ilira, a u posljednjih 10 godina nametnula se kao jedna od najljepših koncertnih pozornica na otvorenom s oko 1077 slobodnih mjesta u gledalištu.

Ove godine donosi niz zanimljivih koncerata inozemnih glazbenika – glazbenu ljetnu sezonu 28. svibnja otvara kanadska grupa BadBadNotGood, 22. srpnja publiku će zabaviti američki kantautor Gregory Porter, a 14. kolovoza na Tvrđavu dolazi Anders Trentemøller.

Cave Romane, Vinkuran Cave Romane, Vinkuran (Foto: Danijel Bartolic/Cropix)

Cave Romane

Najstariji istarski kamenolom – Vinkuran – nalazi se u istoimenom mjestu u blizini Pule. Od antike je bio izvor kvalitetnog građevnog kamena, te bio poznat kao Cave Romane.

Posljednjih godina, pak, nametnuo se i kao osebujno mjesto za slušanje glazbe na otvorenom. Bez obzira uživate li u klasičnoj glazbi ili ste ljubitelj festivala Rocks&Stars – ovdje ćete moći poslušati nešto po svojem guštu. Na potonjem festivalu ove godine nastupaju Parni valjak, Let3 i Gibonni.

Arena Pula

Amfiteatar u Puli najveći je i najsačuvaniji spomenik antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Domaćin je najstarijeg filmskog festivala u Hrvatskoj, ali i prekrasna open air pozornica za domaće i inozemne glazbene umjetnike.

Uistinu je poseban gušt uživati u glazbi u pulskoj Areni. Ovoga ljeta možete poslušati sve od Dua Lipe (9.6.) i Avril Lavigne (17.6.) preko Simple Mindsa (3.7) i Duran Durana (30.7.) do Andrea Bocellija (30. i 31. 8.).

Pulska arena Pulska arena (Foto: Goran Sebelic/Cropix)

Otok Hrvatske mladeži, Jarun, Zagreb

Otok Hrvatske mladeži u Zagrebu domaćin je najvećeg hrvatskog open-air festivala – INmusica. Ova trodnevna glazbena poslastica krajem mjeseca lipnja dovodi u glavni grad Lijepe Naše poznata imena elektronske, rock, pop, ska, punk i ine glazbe.

Na zagrebačkom moru od 24. do 26. lipnja 2024. nastupit će Nick Cave & The Bad Seeds, Hozer, Smashing Pumpkins, Röyksopp i mnogi drugi.

Prokurative, Split Prokurative, Split (Foto: Sasa Buric/Cropix)

Prokurative, Split

Prokurative ili Trg Republike je poznati trg u središtu Splita – s tri je strane okružen neorenesansnim zgradama, a jedino je prema jugu otvoren te pruža pogled prema luci i Rivi.

Gradonačelnik Antonio Bajamonti naredio je njihovu gradnju sredinom 19. stoljeća, a danas se ovaj mediteranski trg prometnuo u omiljeno sastajalište Splićana i njegovih gostiju, ali i pozornicu za mnogobrojna kulturna događanja. Već gotovo pedeset godina na Prokurativama se održava i tradicionalni festival zabavne glazbe "Split".

Još nije ni otvorena, a već stvara kaos na cesti: Ovo je najveća okrugla koncertna dvorana na svijetu Sfera, Las Vegas, SAD - 3 Sfera, Las Vegas, SAD - 7 Sfera, Las Vegas, SAD - 6 +3 Sfera, Las Vegas, SAD - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju