Vikendi su za guštanje, druženje, prirodu i izlete… ali ponekad se prioriteti drugačije poslože. Ovaj vikend, naravno, bitno nam je svima da smo u subotu navečer negdje pred ekranom, ali niste osuđeni na komornu atmosferu vlastitog doma – mnoge je gradove također zahvatila eurovizijska euforija pa ćete moći uživati u prijenosu natjecanja za pjesmu Eurovizije na otvorenom… i navijati glasnije nego biste to mogli kod kuće. A to nam treba.

A kad riješite ovo najvažnije, bacite oko i na ostala događanja ovog vikenda koja smo izdvojili za vas – malo rekreacije, malo nostalgije i koji dobar zalogaj sigurno će vam dati snage za novi radni tjedan.

Prijenosi finala Eurosonga

Baby Lasagna Baby Lasagna (Foto: Profimedia)

Grad Zagreb organizira javno gledanje finala Eurosonga na Europskom trgu od 20 satiU Puli će se finale pratiti na Studentskom trgu, također od 20 sati, a iako događanje organizira Studentski zbor u suradnji sa Studentskim centrom i Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, događaj je otvoren za javnost. U Umagu možete navijati za Baby Lasagnu na Trgu 1. svibnja odakle će se finalna večer Eurosonga gledati od 21 satU Zadru se finale natjecanja prati na Rimskom forumu od 20 sati. Ako netko slučajno ne zna, finale Eurosonga je u subotu, 11. svibnja, 

Međunarodna izložba oldtimera u Istri

Oldtimer Oldtimer (Foto: Shutterstock)

U Istri se ove subote održava 15. tradicionalna međunarodna izložba oldtimera, ali u petak ćete već primijetiti pojačanu koncentraciju starih i ulaštenih automobila na cestama. Rijetki povijesni dragulji u subotu će rano poslijepodne krenuti iz centra Umaga i obići turistička naselja Punta, Stella Maris i Katorponovno, a od 15 sati moći ćete ih pratiti u defileu Novigradom. Manifestaciju će obogatiti popratni programi, izložbe i koncerti, a bit će nešto i ga gricnuti pa nema straha od gladi ili loše atmosfere. Program manifestacije, kao i sve detalje, pronađite ovdje

11. Zabočka Kukurijada

Biciklistički most u Zaboku - 2 Biciklistički most u Zaboku - 2 (Foto: Rikard Jadan / Zagorje.com)

U subotu 11. svibnja povodom Svjetskog dana sporta i Svjetskog dana nepušenja održat će se 11. Zabočka Kukurijada. Ovogodišnjom Kukurijadom obilježit će se i završetak projekta BRZO i otvorenje futurističke biciklističke rute Zabok – Oroslavje, partnerskog projekta Zaboka i Oroslavja koji ih spaja "preko neba". Biciklijada je rekreativnog karaktera i prilagođena biciklistima svih uzrasta, a obje rute imaju start u Zaboku i cilj u Oroslavju. Zahtjevnija ruta duga je 23 kilometra, a ona prilagođena najmlađim biciklistima duga je 6 kilometara. Sve detalje pronaći ćete ovdje.

Asian Street Food Festival

Asian Street Food Festival - 20 Asian Street Food Festival - 20 (Foto: Sandro Sklepić)

Još ovaj vikend na Strossmayerovom trgu u Zagrebu možete kušati više od 40 azijskih specijaliteta, što slanih, što slatkih, a ni ponuda pića nije loša. Uživajte u okusima i mirisima azijske kuhinje - od sushija, tempure, bao bunsa, ramena, tune, kozica, pad thaia, tikka masale, gyoza, pokea, k-doga, burgera, curryija… Sve detalje o festivalu možete saznati na Facebook profiu festivala, a detelje o ponudi pronađite ovdje kako biste došli spremni i ne trošili vrijeme na - čitanje.

Vrsaranske goložece

Istarske delicije u Vrsaru Istarske delicije u Vrsaru (Foto: Shutterstock)

Ako ne razumijete naziv događanja, prevest ćemo: "goložece" su delicije, što znači da ćete se u Vrsaru ovaj vikend baš jako dobro najesti. Od 3. do 17. svibnja u Vrsaru se održava deveto izdanje ove gourmet manifestacije u sklopu koje će gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu po cijeni od 25 eura, pa ako ste u blizini, ne propustite kušati najbolje od Istre. Naime, u sklopu ovog već tradicionalnog događanja najpoznatiji vrsaranski restorani pripremaju omiljene istarske specijalitete, a ove godine sudjeluju Lovor Real Grill, Rotonda, Goran, Kod Luce i San Giorgio, a detaljne jelovnike možete pronaći na stranici Vrsaranske goložece.

Vrhunska spiza na splitskom Pazaru: Poznati chefovi, izvrsno društvo i opuštena atmosfera Place market Split - 12 Place market Split - 11 Place market Split - 10 +8 Place market Split - 9

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju