Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha PLACe marketa koji je na Dolac i Pazar unio život u poslijepodnevnim i večernjim satima kada su te poznate tržnice zatvorene i donio im bogatu gastronomsku ponudu s potpisom najpoznatijih hrvatskih i chefova iz regije, Zagrepčani već nekoliko tjedana uživaju u novim delicijama (i nekim starim uspješnicama) "na placu", a Splićani se moraju strpiti samo još malo – jer ovu i sljedeću subotu i njih ponovno čeka gastro spektakl.

Chefovi na Pazaru

Pazar će preuzeti splitski ugostitelji i chefovi koji će svojim kulinarskim kreacijama Splićanima i turistima ispričati svoje najbolje gastro priče. Prvo ovogodišnje splitsko izdanje PLACe marketa održat će se na Pazaru ove subote od 16:30 i trajat će sve do ponoći.

Ove će se godine predstaviti vrhunski chefovi i restorani: Zrno soli i chef Branimir Prnjak, Artičok i chef Stipe Šušnjara, Dvor i chef Hrvoje Zirojević, Mazzgoon, Pizzaferaj, Gudin pigeria, bistro Hoba, Misto, Ka‘doma, Sexy Cow, a za slatko će se pobrinuti Ferdinand knedle.

Odasvud pomalo

Stanite na vrijeme u red da ulovite tradicionalne mediteranske delicije u street food formatu, ili pak maštovita jela moderne fusion kuhinje koja će zadovoljiti svako nepce. Sigurni smo da će ovosezonski hitovi bez premca postati tjestenina u umaku od ribljih kostiju, hot dog od mola, bao ban s bečkim šniclom, sumatranski curry s junetinom, poljički soparnik, komiška pogača, tortilla s ramsteakom, pečeni baby praščića, janjetina s bižima, bakalar na pasta-fažolu, arancin s biftekom i - u splitskim krugovima već poznat - Tony’s smash cheesburger.

Osim hrane, za dobru će se atmosferu pobrinuti DJ-evi, a Pazar će se pretvoriti u savršeno mjesto za večernji izlazak i druženje – s ekipom ili udvoje. Osim toga, postat će jedinstveni izlog lokalne splitske ponude predstavljen na idealnom mjestu i na najbolji mogući način – neobavezno, uz rasplesane posjetitelje i puno zabave i smijeha. Dođite na Pazar i uživajte u mirisima i okusima dalmatinske kuhinje i tih divnih splitskih noći.

Asian Street Food: Kućice koje vrijedi obići na novom festivalu u Zagrebu Asian Street Food Festival - 1 Asian Street Food Festival - 2 Asian Street Food Festival - 3 +21 Asian Street Food Festival - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju