Početkom ožujka tik do "najlipšeg grada na svitu" ljubitelje vina čeka enološka poslastica - Festival Vino Dalmacije, smotra vinara iz cijele Dalmacije u organizaciji centralne regionalne udruge Vino Dalmacije.

U petak i subotu, 10. i 11. ožujka, u prostoru hotela Le Méridien Lav u Podstrani posjetitelji festivala moći će degustirati vina, otkriti neke nove (i starije) etikete i favorite te u razgovoru s vinarima i proizvođačima doznati sve što ih zanima o načinu proizvodnje, svojstvima vina i drugim zanimljivostima. Cijena za posjetitelje je 20 eura, a više o festivalu možete pratiti na društvenim mrežama i stranicama festivala.

Na Festival Vino Dalmacije dolazi oko 60 vinarija s područja cijele Dalmacije, od Zadra do Konavala. Predstavit će se brojna nova vina, pripremljena za puštanje na tržište neposredno uoči ili nakon festivala. Neka od njih će biti iz 2022. godišta, a druga iz prethodnog ili još starijih godišta. Tako će ugostitelji i trgovci, koji se na festivalu očekuju u značajnom broju, svoje vinske liste moći dopuniti novitetima.

O kvaliteti dalmatinskih vina i potencijalima ključnih dalmatinskih vinskih sorti posjetitelji mogu doznati na radionicama koje će držati renomirani vinski poznavatelji, a kako biste osigurali svoje mjesto, prijavite se ovdje. Na radionicama će se govoriti o zanemarenim sortama vrijednima pozornosti, velikom plavcu malom te najrazličitijim vinskim kuriozitetima iz raznih dijelova Dalmacije. Festival Vino Dalmacije izvrsna je prilika da u lijepom ambijentu steknete nova znanja, poznanstva i uživate u nekim od najboljih hrvatskih vina. Živjeli!

Petak

15:00: Dalmacija ispod radara – sorte koje zaslužuju više pažnje
Predavač: Nenad Trifunović – Vinopija

16:00: Plavac mali u kupaži
Predavač: Saša Špiranec

17:00: Cvit razgovora – Zagora njeguje drugačije favorite
Predavač: Danijel Čečavac

18:00: Ključni položaji otoka Hvara
Predavač: Davor Šestanović

19:00: Perjanice Komarne
Predavač: Manuela Plohl

Subota

14:00: Bijela i crna Korčula
Predavač: Kruno Filipović

15:00: Skradin-Šibenik-Primošten osovina izvrsnosti
Predavač: Mirna Filipović Grčić

16:00: Pelješke ikone
Predavači: Alan Gulan i Siniša Koceić

17:00: Vinski preporod Kaštelanskog zaljeva
Predavač: Ana Mucalo

18:00: Najvažniji položaji zadarskog područja
Predavač: Manuela Plohl

Vinart Grand Tasting: Čekaju vas 24 vinske radionice, 140 vinarija na festivalu i vinska poslastica - Petit Tasting Vinart Grand Tasting - 4 Vinart Grand Tasting - 2 Vinart Grand Tasting - 1 +1 Vinart Grand Tasting - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju