U ovo doba godine ljubitelji vina se već tradicionalno pripremaju za Vinart kako bi otkrili i uživali u novim vinima koja vrijedi kušati, družili se s ljudima koji dijele njihovu strast te i naučili nešto novo od vinskih stručnjaka.

Osmo izdanje Vinart Grand Tastinga nudi nekoliko različitih, povezanih događanja u trajanju od dva tjedna: kušanja legendarnih, te divnih, ali nerazvikanih hrvatskih vina vrijednih pozornosti na Vinart Petit Tastingu, do vinskih radionica za koje će se tražiti ulaznica više (a neke su već rasprodane), do studijskog putovanja za strane novinare i krunskog događaja - Vinart Grand Tastinga – promenadnog kušanja. Zbog ograničenog ukupnog broja posjetitelja na sajmu organizator poziva sve zainteresirane da ulaznice kupe pravovremeno preko weba i tako osiguraju svoje mjesto na sajmu.

Najvažniji hrvatski poslovni vinski događaj, sajam Vinart Grand Tasting mjesto je na kojem svake godine počinju intenzivne pripreme za nadolazeću turističku sezonu. Ugostitelji i F&B menadžeri pripremaju novu ponudu i kreiraju nove vinske liste, a svježa vina odnosno vina berbe iz prethodne godine koja su netom završena, spremna su za prvo predstavljanje. Kao i u svim dosadašnjim izdanjima, poslovni posjetitelji odnosno vlasnici i voditelji ugostiteljskih objekata, sommelieri, F&B djelatnici i distributeri vina mogu se prijaviti za besplatan ulaz. 

Vinart Grand Tasting - 2 Vinart Grand Tasting - 2 (Foto: PR)

1. Vinart Petit Tasting – majstorski ciklus

25.02.2023. subota od 13-20h (hotel Dubrovnik, 1. kat)

Vinart Petit Tasting je malo i vrlo ekskluzivno promenadno kušanje za ograničeni broj posjetitelja. i sastoji se od dva trosatna dijela.

Majstorski ciklus – discovery session: od 13h do 16h

Nedovoljno afirmirana vina iznimne kvalitete na koja vrijedi obratiti pažnju. Radi se o vinima na kojima leži budućnost vinarstva Hrvatske. Neka su sasvim nova, neka postoje već duže vrijeme, a zajednički im je potencijal da postanu zlatni standard budućnosti. Cijena ulaznice je 20 eura. 

Majstorski ciklus – icons session: od 17h do 20h

Kušanje ponajboljih majstora današnjice. Legendarna vina neprocjenjive vrijednosti koja su obilježila vinsku scenu Hrvatske, neka iz aktualnih berbi, a neka iz starijih i nedostupnih izvađena iz arhiva da pokažu svoj kolekcionarski potencijal. Cijena ulaznice je 30 eura. 

Ulaznice se mogu kupiti odvojeno za oba djela, a može se kupiti i jedna cjelodnevna ulaznica po povoljnijoj cijeni od 40 eura za oba kušanja. Dostupne su na web stranici. 

2. Vinske radionice

23.2 i 24.2., te 28.02. i 1.3.2023. (hotel Dubrovnik, 1.kat)

Raspored od čak 24. radionica je objavljen na web stranici Vinart Grand Tastinga. Radionice su namijenjene svima željnima više znanja i dodatnih informacija o vinima omiljenih vinarija na tržištu. U sadržaju radionica su zastupljene sve hrvatske vinske regije, kao i brojne strane, od Burgundije do Čilea. Cijene ulaznica su vrlo pristupačne, pretežno od 10 do 20 eura. Dostupne su na web stranici. 

3. Studijsko putovanje za strane novinare (hotel Dubrovnik, Lauba, Dalmacija)

02.03. do 09.03.2023.

Pod nazivom Wine press trip – full of life i pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice održava se studijsko putovanje za strane novinare u trajanju od 7 dana. Britanska stručnjakinja Caroline Gilby MW 02.03. drži radionicu na engleskom jeziku o ključnim sortama i vinogorjima Dalmacije. Nakon toga se također 02.03. održava internacionalno izdanje Vinart Petit Tastinga. Potom su novinari prisutni na Vinart Grand Tastingu 03.03. i 04.03. gdje se upoznaju s brojnim hrvatskim vinarima, a od 05.03. do 09.03. se nalaze na studijskom putovanju u ključna dalmatinska vinogorja.

4. Vinart Grand Tasting – promenadno kušanje

03.03. i 04.03.2023., petak i subota (galerija Lauba) od 12 do 19h

U dobro poznatom ambijentu Laube u Zagrebu, svoja vina izlaže 140 vinarija. Vinart Grand Tasting je pozivni festival s ograničenim brojem izlagača koji ukupnom kvalitetom svojih vina, kao i njihovim omjerom cijene i kvalitete, predstavljaju idealan uzorak vinskog tržišta Hrvatske i odličnu platformu za nabavku novih vina brojnim ugostiteljima i trgovcima, kojim je ovaj sajam prvenstveno namijenjen. Cijena dnevne ulaznice za sajam je 30 eura i također se može kupiti na internetskoj stranici. U cijenu ulaznice je uračunat vaučer u iznosu od 5 eura koji se može potrošiti u Pop-up vinoteci postavljenoj na ulasku na sajam.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju