Prototype je kreativna, obrazovna i organizacijska platforma iz Češke koja za cilj ima povezivanje umjetničke, znanstvene i tehnološke sfere na netradicionalan način u jednu spektakularnu cjelinu.

Misija ove platforme najbolje se održava na jesenskom festivalu Prototype koji svake godine privuče velik broj zainteresiranih iz Češke i drugih europskih zemalja, a koji ove godine slavi 10. godišnjicu.

Jubilarno izdanje održava se od 24. do 27. listopada 2024. godine u rezervoaru Žluti Kopec u Brnu.

Nekoć važna karika u opskrbi vode stanovnika ovog češkog grada bit će poprište modnih performansa, umjetničkih izložba, svjetlosnih instalacija i drugog intrigantnog sadržaja tijekom četiri festivalska dana.

Ulaz u rezervoar Žluti Kopec Ulaz u rezervoar Žluti Kopec (Foto: Profimedia)

Upravo su kreativne svjetlosne instalacije ono što transformira mračni prostor ovih spremnika za vodu u živo umjetničko djelo. Baš zato organizatori ističu da program nije prikladan za osobe s povećanom osjetljivošću na svjetlo i stroboskopske efekte.

Ovogodišnji festival će uključivati i koncerte glazbenika te nekolicinu radionica, a na njemu će nastupiti umjetnici poput Michala Trpka, Katarzyne Tretyn, Pavola Soukala i Antonina Kindla.

Ulaznica za odraslu osobu iznosi 390 čeških kruna, odnosno oko 15 eura, dok za obiteljsku kartu valja izdvojiti 950 kruna, odnosno oko 37 eura.

Više o festivalu čitajte na službenim stranicama organizatora festivala Prototype, a u našoj fotogaleriji na početku teksta pogledajte fotografije s prošlogodišnjih izdanja.

Hrvatska kakva se rijetko viđa: Izložba koja otkriva što se krije u mraku i divljini Hrvatska kakva se rijetko viđa - 10 Hrvatska kakva se rijetko viđa - 9 Hrvatska kakva se rijetko viđa - 8 +5 Hrvatska kakva se rijetko viđa - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju