Udruge Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae te Udruženje vinarstva pri HGK-u u utorak 28. siječnja organiziraju En Primeur 2020 – na kojem će se kušati graševina, pošip, pušipel i druge sorte berbe 2019. godine, ružičasta vina te crna vina starijih godišta.

Svoja će vina predstaviti gotovo 50 vinarija iz tri hrvatske regije – Slavonije i Podunavlja, Dalmacije i Međimurja. Promenadno kušanje vina nove berbe održat će se u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb.

Vrijeme manifestacije podijeljeno je u dva dijela. Vrijeme od 13:00 do 17:00 rezervirano je za sommeliere, vlasnike i voditelje restorana, barova, hotela, F&B managere, distributere i druge stručnjake, kojima je prvenstveno namijenjena ta manifestacija, a jedan od razloga da vinari predstave nove etikete za nadolazeću sezonu. Od 17:00 do 20:00 kušanju će se moći pridružiti i ostali vinski entuzijasti.

En Primeur održava se s ciljem predstavljanja vina prošlogodišnje berbe kako bi se stručna javnost upoznala s njezinim potencijalom, a posjetitelji će imat priliku kušati vina koja će tek doći na tržište.

Proteklih godina hrvatski vinari ulažu velike napore kako bi se Hrvatska brendirala kao zemlja visokokvalitetnih vina. Potvrda kvalitete za hrvatska vina proteklih nekoliko godina pristiže s najprestižnijih svjetskih vinskih natjecanja, na kojima domaća vina osvajaju najsjajnije medalje. En Primeur 2020 prilika je da kušate kakva nas vina ove godine očekuju na tržištu.

Više o prijavama na festival doznajte na službenim stranicama 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju