"Potpuno sam pod emocijama! Iznimno mi je drago što smo dobili zvjezdicu jer smo se toliko trudili i radili. U šoku sam toliko da jedva govorim… Sad idemo s gazdom popiti bocu finog vina, pojesti pršuta i razgovarati o tome što ćemo dalje", uzbuđeno je reagirao Deni Srdoč prije pet godina kada je stigla vijest da je restoran Draga di Lovrana, u kojem je tada vodio kuhinju, dobio Michelinovu zvjezdicu.

Deni je nakon odlaska iz Drage di Lovrana zaslužio i drugu zvjezdicu u karijeri - restoranu Nebo u Rijeci, i nastavio uspješno plivati gastronomskim vodama. 

Draga di Lovrana odlučila je pak s vremenom promijeniti koncept, a ovih dana Michelinovu zvjezdicu – vratiti. Vlasnici smatraju da će na taj način privući širi krug gostiju koji će moći opušteno uživati u pristupačnijim jelima à la carte. Vijest se proširila nekoliko mjeseci prije nego što Michelin tradicionalno izbacuje vodič za Hrvatsku, pa nećemo saznati je li Draga uspjela održati standard i time sačuvala zasluženu zvjezdicu.

Iako vraćanje Michelinovih priznanja u Hrvatskoj nije praksa, u svijetu je pak situacija drukčija: restorani vraćaju zvjezdice iz brojnih razloga, a često se radi o tome da zbog novih standarda rastu cijene, a restorani zatim postaju neisplativi.   

Vjerujemo da će Draga di Lovrana i dalje biti mjesto na kojem ćete moći vrhunski uživati, a ako ste baš u potrazi za zvjezdanim obrokom slobodno se uputite na neku od ovih Michelinovih lokacija u Hrvatskoj.

Ne može brže i lakše od ovog: 7 jela s kojima se štede novac i vrijeme Arancini kuglice od riže Nasi Goreng Piletina +2 Tjestenina s dodatkom pečene piletine

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju