Jučer je točno u podne na Strossmayerovom šetalištu na zagrebačkom Gornjem gradu službeno predstavljano jubilarno 20. Ljeto na Strossu. Nakon pucnja Gričkog topa i otvaranja pjenušca Pajo iz Kraljeva ulice i Zlatan Jaganjac predstavili su zanimljive novosti ovogodišnje manifestacije i dio programa koji će se na Strossu održavati svakodnevno narednih 99 dana.

U opuštenoj i veseloj atmosferi, koja i je specifična za Ljeto na Strossu, brojni su novinari i građani već u prvim satima prvoga dana saznali da se na Strossu nalazi tzv. FlipeRaj, točnije četiri fliper mašine. Uz FlipeRaj predstavljen je i Muzej purgerskih riječi u sklopu kojeg su na srednjevjekovni bedem postavljeni razni eksponati uz purgerske izraze za isti: pegla, klofer, vura…, a muzej je dobio i novi odjel „minijatura“ na kojem se trenutne nalaze sitniji predmeti poput ziherice, špenadle i lupe.

Koncerti će svake večeri počinjati u 21 sat, a prvu svirku na predivno uređenoj maloj pozornici održao je zagrebački glazbeni duo La papa. Večeras na istim mjestu u isto vrijeme koncert će održati legendarni Stjepan Jimmy Stanić i tom će se prilikom 20. Ljeto na Strossu i svečano otvoriti.

Ljeto na Strossu, kao najdulja kulturna manifestacija u Zagrebu, od ponedjeljka, 15. lipnja pokreće i program za najmlađe posjetitelje. Svakoga dana, osim nedjelje, djeca će od 19:30 sati moći uživati u lutkarskim ili mađioničarskim predstavama.

Ljeto na Strossu može se posjetiti svakoga dana od 9 do 24 sata. Ugodan ambijent uz ponudu napitaka, pića i hrane te vrlo zanimljivog programa obećavaju dobar provod svim posjetiteljima, a uz glazbenu i scensku kulturu posjetitelji mogu razgledavati stalni likovni postav Ateljea pod Kulom Lotrščak.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju