Početak listopada pravo je vrijeme za posjet Ivanić-Gradu i izložbeno-prodajnom sajmu Bučijada. Sedamnaesto izdanje najveće i najposjećenije turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije u Hrvatskoj ove se godine održava od 01. do 03. listopada 2021. godine.

Na ovogodišnjoj prodajnom sajmu sudjeluje više od 170 izlagača iz cijele Hrvatske, od toga 28 proizvođača bučinog ulja, 14 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i 50-tak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji će ponuditi svoje buče, bučino ulje, proizvode od buče te ostale eko-etno proizvode u samom centru grada, na više lokacija. I ove godine ugostitelji su pripremili kreativne jelovnike od buča u svojim prostorima, restoranima te seoskim imanjima. Na gradskom trgu uz pivo od buče i autohtono vino škrlet, bit će gastro zalogaja i bučnice.

Svečano otvaranje 17. Bučijade održat će se 2. listopada u 11 sati na 
glavnoj pozornici, smještenoj na Trgu V. Nazora, gdje će uz gradonačelnika Javora Bojana Leša nazočiti brojni uzvanici.

Zatim će svoja vrata otvoriti Edukacijsko-prezentacijski centar bučinog ulja Udruge proizvođača bučnog ulja Hrvatske i Grada Ivanić-Grada, u kojem će se moći pogledati kako se preša hladno prešano bučino ulje.

U 12:00 sati će se održati otvorenje 7. Festivala igračaka na SP Zelenjak i uz SB Naftalan gdje je pripremljen bogat program za najmlađe, od igraonica, radionica, predstava, sajma igračaka do Prvog pljeska. U nedjelju u 10:30 sati dolazi i kuma 17. Bučijade Anite Kajtazi Roth.

Dođite, zabavite se i uživajte u finim domaćim specialitetima, a kako biste se lakše odlučili što ćete jesti, bacite pogled i na festivalsku ponudu. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju