Četvrto izdanje festivala svjetske kuhinje donosi najbolje od internacionalnih specijaliteta koje će za posjetitelje pripremati pažljivo odabrani restorani kao što su O'brok koji se može pohvaliti mesom crne svinje, Franko's Pizza & Bar koji je od otvorenja početkom godine postao top destinacija za ljubitelje pizze, Ginger Sushi, indijski Namaste, turski Lokma, ukrajinski Boršč, Himalayan Curry - prvi nepalski restoran u Hrvatskoj, afrički MamaVeek's Kitchen poznat po cjeniku ‘plati koliko možeš’ i mnogi drugi.

Ne propustite upoznati simpatičnu Nigerijku Kikelomo kod koje ćete moći isprobati afričke okuse, dobiti pokoji recept, ali i zaplesati uz zarazan ritam bubnjeva. Kako bi doživljaj bio potpun posjetitelje vodimo i u svijet bollywooda, folklora, spektakularnih borilačkih vještina, crtanja kanom, radionica kuhanja i plesanja, dječjih sadržaja i još puno, puno toga jer svakog dana obilježavamo kulturu druge zemlje.

Početak festivala već tradicionalno kreće s Danom Hrvatske kada će se dijeliti besplatne porcije štrukli uz tradicionalne plesove i glazbu iz cijele Hrvatske, od tamburica do klapa. Prvu večer završavamo s tulumom za koji će se pobrinuti DJ Brun Dux & Ivo Prodan Prodjo Live on Sax, a glazbene večeri su na meniju svakog dana.

Doha - 6 Putovanja Najčišći i najsigurniji na svijetu? Grad u kojem uživa samo 350 tisuća sretnika, a uskoro će ugostiti Svjetsko prvenstvo u nogometu

Posjetitelji će, između ostalog, moći degustirati indonezijska pića, zaigrati tradicionalne igre, sudjelovati u kvizu o Africi, učiti talijanski i ruski, izrađivati venecijanske maske, upoznati se s kineskom kaligrafijom i ono najvažnije - na jednom mjestu uživati u brojnim svjetskim jelima i pićima koje će u ponudi imati 20-ak izlagača.

Na Europskom trgu bit će i poseban foto kutak za posjetitelje – veliki 3D globus kao ‘spomenik’ odličnoj hrani i veseloj atmosferi 4. izdanja festivala internacionalne kuhinje Svijet na tanjuru. Za dodatno opuštanje nakon isprobavanja svjetskih jela cijeli festival bit će u zelenilu biljaka koje potječu sa svih strana svijeta.

Mjesto s kojeg nitko ne odlazi gladan: Plati koliko možeš i uživaj u afričkoj kuhinji MamaVeek\'s Kitchen - 7 MamaVeek\'s Kitchen - 6 MamaVeek\'s Kitchen - 5 +4 MamaVeek\'s Kitchen - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju