Romeo Ibrišević, fotograf i ekolog koji neumorno čisti Lijepu Našu od otpada kao što su olupine automobila u svojem se dugogodišnjem stažu nagledao koječega.

Od morskog dna do vrhova planina, u akciji Očistimo Hrvatsku od auto olupina koju već 17 godina provode zajedničkim snagama Zelene stope, Renault i tvrtka CIOS do sada je iz nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj uklonjeno više od 16.000 krntija. No teško je i zamisliti da neke olupine stoje, propadaju i zagađuju okoliš s „vizitkom“.

„Na okretištu tramvaja u jednom glavnom gradu u ulici imenom Ilica na broju 233 trunu dva auta. Ništa tu ne bi bilo čudno (ima takvih automobila po lijepoj nam domovini koliko želite) da nije „zeca“ čije se uši jasno vide pod granama. Naravno da takvu priču ne bismo mogli pričati u Njemačkoj, u kojoj se taj zeko rodio. Komunalni redar bi ga odavno locirao i transferirao, društvo za zaštitu zečeva prijavilo bi ga smjesta. U svakoj normalnoj zemlji javilo bi se ljudi, njih bar dvjesto... Ovi auti zauzimaju dragocjeni parkirni prostor, a nisu ni slikoviti. 

Rođendansku čestitku možete lako poslati jer sve jasno i čitko piše.. Ima i telefon“, slikovito je ispričao Romeo.

Nažalost, telefon je odzvonio svoje bez da nam se itko javio na broj naznačen na kombiju, a odgovor na upit o automobilima nismo dobili niti u Komunalnom. Srećom, dan nakon objave članka, javili su nam se iz spomenute tvrtke te kažu kako su razočarani na našu neprovjerenu i neopravdanu optužbu na nemar od strane vlasnika te kako su sporni automobili oštećeni u potresu, a još uvijek se nalaze na spomenutoj adresi zbog spore administracije. Iz tvrtke su nam kazali kako podržavaju ekološku svijest i osuđuju bilo kakvo nemarno i ekološki štetno ponašanje.

"Kako zasigurno znate tek je prošlog tjedna odobrena prijava oštećenih vozila u potresu, a kolega serviser čeka službeni izvid te procjenu štete. Do tada mu nije dozvoljeno pomicanje vozila. Kolega serviser je pretrpio znatne štete iako i dalje pokušava obavljati svoj posao. Ovakav nezasluženi napad na njega smatramo u najmanju ruku neprofesionalnim iznošenjem informacija. Nadamo se da će nadležne institucije što prije obaviti svoje obveze i tako omogućiti kolegi da čim prije riješi nastalu situaciju." kazala nam je Sunčana Starček, voditeljica marketinga za JI Europu tvrtke Vaillant.

Nadamo se i mi da će institucije odraditi svoje, da će serviser i dalje uspješno obavljati posao, a kako će završiti "zečja" basna i koliko će dugo glavni akteri trunuti na cesti, možemo samo pretpostaviti - no kad se iz sna prenu mogao bi sreći biti kraj, baš kao u dječjoj pjesmici. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju