Ako se o nekom lanjskom sportskom događanju pričalo mjesecima, osim o Svjetskom prvenstvu u Katru, onda je to svakako Omiški polumaraton. Sportska manifestacija za profesionalce i rekreativce svih generacija, koju još zovu i “Skriveni dragulj” jer se odvija u netaknutoj prirodi kanjona Cetine, 2022. privukla je pažnju ljubitelja trčanja i medija zbog autentičnih i duhovitih video reklama koje su vam sigurno iskočile u feedu na društvenim mrežama, ali i zbog poznatih lica koja su se pridružila na startu.

Reklame sa sloganom “50% maraton, 100% alibi” privukle su stotine tisuća pregleda, gomilu pozitivnih komentara i osmijeha, a sigurni smo da su mnogima uistinu poslužile kao izlika za bijeg od “neželjenih obaveza”, kao što su odlasci na vjenčanja, dječje rođendane, ručkovi u punice - što je i bila glavna poruka cijele kampanje.

Otvorene prijave za Omiški polumaraton 2023.

Organizatori Omiškog polumaratona sada najavljuju 7. izdanje u subotu, 21. listopada s početkom u 10 sati. Prijave su već otvorene, a registrirati se možete OVDJE.

Start i cilj utrka nalaze se na Poljičkom trgu u povijesnoj jezgri Omiša, a kilometri i kilometri uzbudljive prirode i trčanje kroz kanjon rijeke Cetine, jedan od najljepših krajolika u ovom dijelu Europe, očekuju vas odmah iza ugla.

Obje utrke odvijaju se ravničarskom rutom koja će biti zatvorena za promet, a internacionalni sudionici ovisno o svojoj kondiciji i željama mogu birati između dvije cestovne utrke, točnije između kružnog polumaratona od 21 kilometra, na koji se mogu prijaviti svi stariji od 18 godina, te rekreacijske utrke dugačke 6 kilometara, na kojoj je donja dobna granica sudionika 12 godina, uz prethodan pristanak roditelja. Polumaratonska utrka ima važeći certifikat Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja (AIMS).

Sportsko-avanturistički centar Hrvatske

Vikend Omiškog polumaratona prilika je da se upustite u višednevnu avanturu i pobliže upoznate sva sportsko-avanturistička lica Omiša, jer neke od najboljih lokacija za rafting, kayaking, trekking, hiking i slobodno penjanje u Hrvatskoj nalaze se upravo u kanjonu Cetine.

Ako je suditi prema prošloj godini kada se prijavio rekordan broj trkača iz Hrvatske, Mađarske, BIH, Češke, Maroka, Slovenije, Škotske, Finske i Švedske, vjerujemo da nas 21. listopada na omiškom startu ponovno očekuje gužva, kada će stotine rekreativaca i profesionalnih sportaša baš kao i lani u Omiškom polumaratonu pronaći alibi s kojim elegantno mogu izbjeći sve neželjene obaveze tog vikenda i povrh svega istražiti predivan krajolik za pomicanje vlastitih granica.

Kakva je atmosfera bila na prošlogodišnjem izdanju Omiškog polumaratona pogledajte OVDJE.

Više informacija o ovogodišnjem izdanju potražite na njihovoj Facebook stranici ili pozivom na 021 861 350.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju