Tempirajte svoju formu za 22. listopada jer i ove godine u internacionalnom društvu sportaša i rekreativaca svih generacija trčimo ravničarskom rutom netaknute prirode kanjona Cetine.

"Skriveni dragulj", kako još nazivaju ovaj jedinstveni sportski događaj, omiljena je manifestacija ljubitelja sporta i prirode, koji i ove godine ovisno o svojoj kondiciji i željama mogu birati između dvije cestovne utrke, točnije između kružnog polumaratona od 21 kilometra i rekreacijske utrke dugačke šest kilometara.

Obje utrke odvijaju se u zagrljaju jednog od najljepših krajolika u ovom dijelu Europe - kanjonu rijeke Cetine, u koji se iz povijesne jezgre Omiša, gdje se nalazi start i cilj utrke, ulazi kratkim tunelom, a nakon kojega vas čekaju kilometri i kilometri uzbudljive prirode.

Ruta prolazi pored najboljih lokacija za rafting, kajakaštvo, treking, hiking i slobodno penjanje u Hrvatskoj, a o kvaliteti same utrke najbolje svjedoče imena dosadašnjih pobjednika - Alija Imamović, Marija Vrajić, Nikolina Šustić i mnogi drugi.

A ove godine možemo očekivati i puno natjecatelja koji će prvi put trčati Omiški polumaraton, i to zbog originalne kampanje pod nazivom "50% maraton 100% alibi". Organizatoru je cilj bio ovom kampanjom na društvenim mrežama privući što veći broj rekreativaca te onih koji Omiški polumaraton nemaju u svom trkačkom itineraru.

Sudeći prema reakcijama i komentarima videa koje možete vidjeti u nastavku, očekuje nas gužva na startu.

Utrka ima važeći certifikat Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja (AIMS-a), a start obje utrke je u 10 sati.
Više informacija o startnini, novčanim nagradama i prijavama možete saznati OVDJE.

Više informacija o Omiškom polumaratonu potražite na njihovoj stranici na Facebooku ili pozivom na 021 861 350.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju