Omega-3 kiseline su odličan zaštitnik krvožilnog sustava, pomažu regulaciji krvnog tlaka i smanjuju rizik od začepljenja krvnih žila uz vrlo izražena antiupalna svojstva. Trudnicama se preporučuje redovit unos jer pozitivno utječu na razvoj fetusa. Uz omega-3 masne kiseline, som ima visok udio vitamina B skupine, posebno vitamina B12, kojem se pripisuju pozitivni učinci na rad živčanog sustava, a sudjeluje i u stvaranju crvenih krvnih stanica.

Ako niste baš obožavatelj ove riječne ribe, možda vas je ovih nekoliko činjenica navelo da se predomislite. Pa pogledajte ovaj sjajan recept.

Od sastojaka ne trebate puno:
Filet soma
Začini
Maslac
Brašno
Ulje

A i priprema je vrlo jednostavna i brza. Filet soma umočite u otopljeni maslac, začinite, stavite u mješavinu brašna, i pržite u ulju oko 5 minuta. Jednostavno, ukusno, brzo... i zdravo. Dobar tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju