Moslavina, mikroregija smještena u središnjoj Hrvatskoj nudi prekrasne prirodne ljepote koje će malo koga ostaviti ravnodušnim. Brojne su atrakcije smještene u ovoj regiji, od prirodnih ljepota Parka prirode Lonjsko polje i Regionalnog parka Moslavačka gora, pa sve do arheoloških nalazišta, sakralne baštine, brojnih manifestacija i kulturnih događanja.

27.4. Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini

Zadnji vikend u travnju izaberite Kutinu i posjetite jednu od najvećih rekreativnih biciklijada u RH. Biciklijada svake godine privuče više od 1500 biciklista, a predstavlja kombinaciju rekreativne vožnje moslavačkim krajem te druženja na cilju događanja uz bogati zabavni program, sportske igre i tradicionalnu ugostiteljsku ponudu.

Ove godine posjetiteljima nudi tri rute vožnje, dužu za iskusnije bicikliste (42 km), kraću obiteljsku rutu (15 km) i adrenalinsku brdsku rutu za avanturiste (45km). Vožnju svim rutama prati prekrasan krajobraz u kojem se spajaju ruralna arhitektura i industrijska baština, a na vama je da se odlučite da li se želite voziti podno Gojla, kolijevke naftne industrije u RH, posjetiti moslavačka vrata u PP Lonjsko polje ili otkriti šumske puteve Moslavačke gore. Iz smjera Zagreba organiziran je „Bus&Bike“ koji će omogućiti vama i vašem biciklu opušten dolazak na ovogodišnje događanje.

PR PR

28.4. Otkrijte neistražene puteve Moslavačke gore i Lonjskog polja u kombinaciji s moslavačkim delicijama.

Istražite šumske puteve Moslavačke gore, otkrijte neotkriveno u Lonjskom polju, a usput otkrijte eno-gastro ponudu ovoga kraja na biciklijadi „Čalabrcni moslavačke delicije“ koja će se održati u nedjelju 28. travnja. Dugu biciklističku vožnju kroz vinograde i šumske predjele upotpuniti će vožnja kanuom u Lonjskom polju, te uživanje u tradicionalnim moslavačkim jelima (šaran na rašljama, slatko-slane štrudle,..).

PR PR

4.5. Trčite putevima starih gradova, praslonova i nosoroga

Adrenalinske dane u Moslavini završite 4. svibnja trčeći Pavlinskom (18+ km) ili Humka (8+ km) stazom Moslavačkog Trail-a kroz predivnu moslavačku šumu i pored ostataka pavlinskog samostana, starih gradova (Garić grad), te pokraj brojnih vidikovaca s kojih pogled seže sve do Lonjskoga polja.

Moslavina Trail nije namijenjen samo za trkače, već je njegov šarolik sadržaj prilagođen za sve posjetitelje, počevši od onih najmanjih za koje će biti pripremljen Mini Moslavina Trail, do onih željnih istraživanja i uživanja u prirodi Moslavačke gore.

Otkrijte planinarske puteve u suradnji s planinarskim društvima, provozajte se električnim biciklima po nekim manje dostupnim stazama, otkrijte tajne Moslavačke gore u edukativno-informativnoj radionici „Ezoterija Moslavačke gore“, provozajte se oldtimerima ili jednostavno provedite vrijeme na startu Trail-a uz rekreativno jahanje, glazbeni program i bogatu ugostiteljsku ponudu.

PR PR

Moslavina – skriveno blago Hrvatske.

FB: Turistička zajednica grada Kutine
WEB: www.turizam-kutina.hr
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju