S graditeljskog stajališta gradski su spomenici mješavina različitih stilova: uz blistave spomenike arapske umjetnosti, kao što su Alcazar i zvonik Giralda, tu su i remek-djela gotičke umjetnosti, a među njima i veličanstvena katedrala. Od 1987. uvršteni su na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

1. Katedrala u Sevilji - izgrađena u 15 stoljeću, jedno je od najvećih arhitektonskih blaga Sevilje. Ona je među najvećim gotičkim europskim katedralama, a ukrašena je velikom količinom zlata.

2. Dvorac Alcázar - nalazi se tik do katedrale, a njegova gradnja je započeta davne 1181. godine. Gradnja je trajala punih 500 godina, te je to razlog zašto se na dvorcu vide različiti stilovi gradnje, od Mudejara do renesanse.

3. Torre del Oro - ova kula zapravo je velik sat koji su izgradili Almohadi kao stražarnicu i obrambenu kulu. Svakako jedna od atrakcija koju morate vidjeti.


4. Gradska vijećnica - ova građevina iz 16. stoljeća izgrađena je u renesansnom pleterskom stilu, a majstor zaslužan za gradnju je poznati graditelj Diego de Riano.

5. Sveučilište - smješteno je na mjestu prve tvornice duhana u Europi - La Antigua Fábrica de duhani.

6. Plaza de España - nalazi se u popularnom parku Marije Lujze. Trg je izgrađen po projektu arhitekta Anibala Gonzaleta sa sajma Exposición Ibero-Americana 1929. godine.

7. Barrio Santa Cruz - ova četvrt oduševit će vas svojim šarmantnim kafićima i restoranima, a nalazi se u strogom centru grada.

8. Casa de Pilatos
- palača izgrađena u veličanstvenom stilu Gotike, Renesanse i Mujedara. Danas je muzej te je jedna od najvažnijih atrakcija Sevilje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju