Kada pomislimo na Andaluziju, vidimo orijentalnu arhitekturu, uske uličice, palme, stabla naranči na gradskim ulicama i romantične unutarnje vrtove s fontanama, pa ne čudi da je upravo ovu španjolsku regiju Hemingway opisao kao ''savršeno mjesto za medeni mjesec''.

Sevilju krasi mješavina različitih stilova: uz blistave spomenike arapske umjetnosti, kao što su Alcazar i zvonik Giralda, tu su i remek-djela gotičke umjetnosti, a među njima je i veličanstvena katedrala. Od 1987. uvršteni su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi.

1. Katedrala u Sevilji - izgrađena u 15. stoljeću, jedno je od najvećih arhitektonskih blaga Sevilje. Ona je među najvećim gotičkim europskim katedralama, a ukrašena je velikom količinom zlata.

2. Dvorac Alcázar - nalazi se tik do katedrale, a njegova gradnja je započeta davne 1181. godine. Gradnja je trajala punih 500 godina te je to razlog zašto se na dvorcu vide različiti stilovi gradnje, od mudejara do renesanse.

3. Torre del Oro - ova kula zapravo je velik sat koji su izgradili Almohadi kao stražarnicu i obrambenu kulu. Svakako je jedna od atrakcija koje morate vidjeti.

Torre del Oro Torre del Oro (Foto: Getty Images)


4. Gradska vijećnica - ova građevina iz 16. stoljeća izgrađena je u renesansnom pleterskom stilu, a majstor zaslužan za gradnju poznati je graditelj Diego de Riano.


5. Sveučilište - smješteno je na mjestu prve tvornice duhana u Europi - La Antigua Fábrica de duhani.

6. Plaza de España - nalazi se u popularnom parku Marije Lujze. Trg je izgrađen po projektu arhitekta Anibala Gonzaleta sa sajma Exposición Ibero-Americana 1929. godine.

7. Barrio Santa Cruz - ova četvrt oduševit će vas svojim šarmantnim kafićima i restoranima, a nalazi se u strogom centru grada.

Barrio Santa Cruz, Sevilja Barrio Santa Cruz, Sevilja (Foto: Getty Images)

8. Casa de Pilatos
- palača izgrađena u veličanstvenim stilovima gotike, renesanse i mujedara. Danas je muzej te je jedna od najvažnijih atrakcija Sevilje.

Dok šetate Seviljom, nemojte propustiti njihove specijalitete sa svinjetinom, sendviče s pršutom, hladne juhe idealne za ljeto ili vino od naranče. Ako će vaš put u ovu prekrasnu španjolsku regiju još pričekati, doživite okuse Andaluzije kod kuće. U tjednu od 20. do 26. lipnja u Lidlu uživajte u okusima Andaluzije i isprobajte sve njihove delicije. Tog tjedna hranom zaista možete otputovati oko svijeta jer ćete tada moći uživati i u okusima Amerike. Mediteransku prehranu prošarajte obožavanom ''hranom za utjehu'' s druge strane bare. 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju