S dolaskom toplijih dana sve više vremena provodimo na otvorenom, a sve manje u kuhinji. Srećom, postoje namirnice koje u trenu omogućuju nutritivno kvalitetne obroke, a postoji i on – zrnati sir, sinonim za lagani obrok pun bjelančevina. Za sve koji ne podnose laktozu stižu dobre vijesti iz Dukata jer se obitelji zrnatih sireva pridružio novi član, President zrnati sir bez laktoze. Došlo je vrijeme godine kad zrnate čarobnjake trebamo češće uvrstiti na svoje jelovnike – slijede ideje kako ih uklopiti u brze i ukusne obroke.

Dip od zrnatog sira

Ukusan, hrskav i jednostavan snack koji je spreman za nekoliko minuta. Dovoljno je samo narezati svježe krastavce, tikvice, mrkvu ili bilo koje drugo povrće i servirati uz svježi sir, koji smo prethodno začinili s malo soli, peršina i maslinova ulja.

Osvježavajuća salata

Posjetite obližnju tržnicu i odaberite svježe, sezonske namirnice, pomiješajte ih sa zrnatim sirom pa začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom. Uz ovakve obroke umor nakon jela je nepoznanica.

Osvježavajuća salata Osvježavajuća salata (Foto: PR)

Gazpacho sa zrnatim sirom

Za pripremu tradicionalne španjolske juhe dovoljno je samo narezati i izblendati rajčicu, krastavac, papriku, luk, češnjak ili drugo povrće po izboru. Na kraju dodajte i par listića bosiljka i zrnati sir. Začinite s malo soli, papra, limuna i maslinova ulja. Kako se juha konzumira hladna, možete je ostaviti u hladnjaku ili rashladiti s nekoliko kockica leda.

Zrnati sir i svježe voće

Kombinacija koja u trenu vraća snagu i popravlja raspoloženje. Sezonsko voće u spoju s bogatim mliječnim okusom i specifičnom zrnatom teksturom postaje ukusan i hranjiv obrok koji je lako konzumirati i izvan kuće.

Zrnati sir i svježe voće Zrnati sir i svježe voće (Foto: PR)

Smoothie sa zrnatim sirom

Kako bi vas omiljeni napitak zasitio do sljedećeg većeg obroka, uz šaku smrznutog ili svježeg voća, nekoliko žlica zobenih pahuljica te malo mlijeka, chia sjemenki, đumbira i banane dodajte i koju žlicu zrnatog sira – obrok će i dalje biti lagan, ali će vas dulje držati sitima.

Smoothie sa zrnatim sirom Smoothie sa zrnatim sirom (Foto: PR)

Mali zalogaji

Dovoljno je samo tri sastojka da se jednostavan obrok pretvori u gurmanski doživljaj – tamni kruh ili krekeri uz dodatak zrnatog sira i lososa postaju prava poslastica. Oni koji žele više okusa mogu isprobati i President Zrnati sir s vlascem.

Uz svježe sastojke i President zrnati sir, ukusan i nutritivno kvalitetan obrok bez laktoze dostupan je u svakom trenutku. Inspirirajte se našim idejama i provedite i ovaj vikend izvan kuhinje!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju