Hladni zrnati sir u kombinaciji sa svježim voćem ili orašastim plodovima odličan je izbor za ljetni doručak, ili užinu, čijim maštovitim kombinacijama nema kraja.

S obzirom na to da je zrnati sir vrlo zasitan obrok, idealan je za laganu večeru jer ćete ga pojesti u manjoj količini, a pritom unijeti dovoljno proteina koji će vas držati sitima i spriječiti da usred noći poharate hladnjak. Primjerice, President zrnati sir ima nizak udio masti, što ga čini pogodnim za dijetalnu prehranu, ima samo 83 kcal na 100 g, a na istu količinu ima čak 12,7 g proteina.

Evo nekih osvježavajućih ideja za slatku verziju tosta:

1. Tost sa zrnatim sirom i bobičastim voćem
Jednu žlicu zrnatog sira namažite po tostu i po njemu poslažite borovnice, maline ili kupine. Naš je prijedlog da napravite kombinaciju malina i borovnica kako bi slatke ljubičaste bobice ublažile kiselinu malina i sira.

2. Tost s jagodama i zrnatim sirom
Jagode i svježi sir uobičajena su proljetna kombinacija za mnoge slastice, no ova zdravija varijanta poslužit će kao brza užina ili doručak. Na sir namazan na tostu poslažite šnitice jagode i ukrasite listićima mente.

Maštovitim kombinacijama sa zrnatim sirom, voćem i orašastimplodovima nema kraja Maštovitim kombinacijama sa zrnatim sirom, voćem i orašastimplodovima nema kraja (Foto: Getty)

3. Tost s kruškama i zrnatim sirom
Svježi sir i slatke ljetne kruškice pravo su otkriće. Ova dva okusa izvrsno pristaju uz granolu posipanu po vrhu vašeg prefinog tosta.

4. Tost s orašastim plodovima i zrnatim sirom
Prava hrana za mozak koja će vas držati sitima upravo je ovaj zalogajčić sa zrnatim sirom i orašastim plodovima. Orasi, nasjeckani bademi ili lješnjaci, sve je dopušteno u ovoj kombinaciji.

5. Tost s hladnim bobicama grožđa
Definitivno naš favorit kada temperature odu previsoko. U zamrzivač stavite grožđe na sat vremena, a kada spremate užinu, izvadite ga, bobice prerežite na pola i poslažite na hladni zrnati sir. Uživajte u kremastom zalogaju koji podsjeća na sladoled.

 

Advertisement

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju