Slovenija je jedno od popularnih skijaških destinacija tijekom kasne jeseni i zime. Osim prekrasnih staza i snježnih krajolika, naši susjedi ponose se i prekrasnim planinskim kućicama, koje su toliko udobne i tople da vam se neće dati izlaziti iz njih na hladnoću.

Istražili smo ponudu na Airbnbu te odabrali pet favorita u kojima bismo voljeli provesti ostatak zime.

Alpska kućica Krvavec
Alpska kućica Krvavec smjestila se u blizini istoimenog ski-rezorta na nadmorskoj visini od 1600 metara u naselju Cerklje na Gorenjskem. Kućica obuhvaća tri apartmana sa zasebnim ulazima, a može primiti šest ljudi. Idealna za parove, obitelji ili grupe prijatelja koje žele mirno utočište od užurbane svakodnevnice.

Može se iznajmiti po cijeni od 1113 kuna po noćenju i osobi. Prekrasno uređena koliba Gozd Martuljek Prekrasno uređena koliba Gozd Martuljek (Foto: Airbnb)

Planinska koliba Gozd Martuljek
Prekrasna koliba s tri spavaće sobe u Kranjskoj Gori te u neposrednoj blizini skijaških staza. Nedavno je u potpunosti obnovljena, a idealno je mjesto za odmor tijekom cijele godine.

U sklopu kolibe nalaze se sauna, prekrasan vrt, mjesto za roštilj, kao i bazen. Iznajmiti je možete preko Airbnba za 1371 kn po noći. Luksuzna koliba s natkrivenim bazenom Luksuzna koliba s natkrivenim bazenom (Foto: Airbnb)

Luksuzna vila u Podkorenu
U blizini Kranjske gore smjestila se luksuzna vila koja se prostire na 130 četvornih metara. Smjestila se na nadmorskoj visini od 900 metara, a sadrži tri spavaće sobe, dvije kupaonice, jacuzzi, finsku saunu, stol za stolni tenis te privatni vrt koji se prostire na 1000 četvornih metara.

> 5 planinskih kućica u Hrvatskoj savršenih za vikend-odmor

Tu je i natkriveni bazen s četiri programa, u kojem se voda može zagrijati do 37 Celzijevih stupnjeva, kao i roštilj na ugljen na kojem možete pripremiti gozbe za svoje ukućane. U cijenu od 2151 kuna po danu uključen je i parking za dva automobila. Planinske kućice u Sloveniji - 14 Planinske kućice u Sloveniji - 14 (Foto: Airbnb)

Planinska koliba Zlatorog Alpik

U središnjem dijelu Nacionalnog parka Triglav u Ukancu, pokraj rijeke Savice te u blizini jezera Bohinj smjestila se idilična planinska kućica Zlatorog. Namijenjena je za smještaj četiri osoba, a opremljena je svim potrebnim sadržajima – od perilice za pranje posuđa preko Wi-Fija do kabelske televizije.

Tu vam je na raspolaganju i podno grijanje, prekrasan pogled na planine te besplatni parking. Kolibu možete unajmiti preko Airbnba već od 2145 kuna za noć. Prekrasno uređene kućice mogu se iznajmiti preko Airbnb-a Prekrasno uređene kućice mogu se iznajmiti preko Airbnb-a (Foto: Airbnb)

Unikatna planinska kućica u centru Bleda
Želite li se odmoriti u prekrasnoj prirodi, planinska kućica okružena šumom u centru Bleda pravo je rješenje. Nedavno je renovirana, a 2016. izgrađena je vanjska kuhinja u kojoj možete spremati razna jela – od pizza do roštilja.

Kućica je namijenjena za smještaj četvero ljudi, a nudi besplatan parking, Wi-Fi, kao i svježu vodu iz slovenskih Alpi. Iznajmiti se može po cijeni od 679 kuna po danu i osobi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju