1. Krvava Mary

Bloody Mary apsolutna je klasika, koja savršeno pristaje za različite prilike i godišnja doba. U shakeru pomiješajte 100 ml soka od rajčice sa 50 ml votke i 20 ml soka od limuna. Koktelu dodajte i par kapi umaka Worcester ili tabaska, prstohvat papra i malo ribane korice organski uzgojenog limuna. Poslužite sa stapkom celera.

2. Whiskey sour s višnjama
Ako vam je draži viski, u shakeru pomiješajte 60 mililitara omiljene zlatne tekućine s 30 ml soka od višnje te pola čajne žličice šećera u prahu. Ukrasite maraskino višnjama i nazdravite jeseni.



Pomiješajte omiljeno žestoko piće sa sezonskim voćem i nazdravite početku jeseni. 3. Sangria
Ovaj je koktel idealan odabir ako vam je u hladnjaku ostala otvorena boca crvenog vina i voća kojem prijeti istek roka trajanja. U duboku staklenu posudu nalijte vino i dodajte mu komadiće voća (najbolje breskve, naranče i limune), iscijedite sok jednog limuna pa sve zajedno stavite u hladnjak preko noći. Prije posluživanja koktelu dodajte malo mineralne vode i nekoliko kocki leda.

4. Gin Sling sa šipkom
Preferirate li 'kiselije' koktele odvažite se na ovu neodoljivu kombinaciju. Pomiješajte 50 ml gina s istovjetnom količinom soka od šipka, jednom žlicom soka od limuna, žlicom voćnog sirupa od šipka i nešto šipkovih koštica.

5. Crveni mojito

Zacrvenite omiljeni kubanski koktel. Pomiješajte 40 mililitara ruma s 20 mililitara likera od crvenog grejpa i nekoliko žlica iscijeđenog soka svježeg grejpa. Koktelu dodajte 15 grama šećera i 10 mililitara bitter lemona, a sve ukrasite s par listića mente.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju