Ovo je pet lokacija u Zagrebu na kojima možete organizirati piknik i neograničeno uživati u prirodnim ljepotama.

1. Nezaobilazna Medvednica

Obiđete li "čuvaricu grada", odluku o tome gdje se zaustaviti i provesti dan u prirodi teško ćete donijeti. Na Medvednici postoje brojna mjesta koja su idealna za piknik. Jedno od njih nalazi se uz cestu kojom se vozite do Sljemena, s pogledom na Zagreb. Ugrabite li ovo mjesto, predivna panorama mogli bi vam dugo ostati u sjećanju.

2. Ljetna pozornica Tuškanac

Pogodite li dan kada se na ljetnoj pozornici Tuškanac ne prikazuje film, bit će to idelana prilika za romantični piknik. Ovo nije mjesto na kojem ćete moći provesti cijeli dan neometano, no ugrabite li i pola sata mira s voljenom osobom na ovoj lokaciji, doživljaj ćete pamtiti zauvijek. Ovaj piknik isplanirajte u večernjim satima i pripremite se na zvjezdani spektakl. Šuma koja okružuje pozornicu prava je kulisa za ljubavne rasplete.

3. Jezero Jarun, otok Univerzijade

Jarun je već dobro poznato mjesto za cjelodnevne piknike i roštiljanje. Međutim, tijekom vikenda pred nama (25. – 27.svibnja), tamo će vas dočekati nešto drukčija atmosfera. Održava se sedmi po redu Znanstveni piknik, na kojem iz ležećeg položaja s mekane dekice možete pratiti znanstvene show programe, a ako se odlučite prošetati, možete i sudjelovati u brojnim radionicama koje su namijenjene svim uzrastima. Učenici MIOC-a pripremaju zanimljivi eksperiment – beskonačnu kutiju.

Znanstveni piknik Znanstveni piknik (Foto: NOVA Studio)

4. Obala Save

Piknik na obali Save zapravo je more mogućnosti. Prošetajte uz obalu i sami odlučite na kojem ćete mjestu organizirati piknik. Krenete li zapadnije, pogled na zalazak sunca mogao biti spektakularniji. Ponesite sredstvo za zaštitu od komaraca, napunite mobitel jer upravo skrivena mjesta koja na ovom području možete snimiti mogu vam donijeti pobjedu u Tele2 nagradnom natječaju #BeskonačnoLijepaNaša.

Obala Save u Zagrebu Obala Save u Zagrebu (Foto: iStock)

5. Park-vrt u centru grada

Krenete li s Trga žrtava fašizma u smjeru bivšeg studentskog doma Ivan Meštrović, otkrit ćete maleni park s očuvanim biljkama, klupama i stazama. Posebnu čar tom mjestu daje i malo umjetno jezero. Cijelu atmosferu mjesta održavaju stanari pa ako odabrete ovo mjesto za piknik, kako vas ne bi izbacili, igrajte na kartu simpatičnosti.

Gdje god se zaputili, vjerujemo kako dobrih fotografija i kratkih videosnimaka neće nedostajati.
Učitavanjem videosnimke na www.beskonacnolijepa.hr postajete promotor #BeskonačnoLijepeNaše i otvarate si mogućnost za osvajanje vrijednih nagrada.

Na kojoj je lokaciji u tvom gradu najbolje organizirati piknik? Napiši i podijeli u komentarima na Facebook stranici Punkufer.hr

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju