Putnici kojima ljetni odmor nije previše važan, već putuju izvan sezone, u pravilu bez većih problema nalaze jeftinije karte za željene destinacije, kao i jeftiniji smještaj. Ako baš želite putovati u špici, tad i nije uvijek najlakši zadatak pronaći povoljne karte, ali i to se itekako može izvesti...

Portal Travel & Leisure istražio je kako doći do povoljnijih aviokarata u top-terminu, a ovo je 5 savjeta koji bi vam u skoro vrijeme, ako ste među onima koji planiraju odmor u srpnju i kolovozu, itekako mogli pomoći u očuvanju budžeta!

Odaberite pravo vrijeme za putovanje

Odlučili ste ići na put ljeti, ali je li baš nužno da to bude sredinom srpnja? Umjesto toga razmislite o početku i kraju ljeta, jer provjerite li karte za prvu polovicu lipnja i drugu polovicu kolovoza, vidjet ćete kako su znatno povoljnije. Također, ako je vjerovati stranici Cheapair.com, svibanj i kolovoz sjajni su mjeseci za putovanja.



Karte rezervirajte unaprijed

Ne čekajte zadnji čas, jer se u tom slučaju nećete dobro provesti. Karte uzmite minimalno tri tjedna unaprijed, jer kako se putovanje bliži, cijene samo idu prema gore, jer je u ljetno doba iluzorno očekivati prazne avione...

Saznajte točan datum putovanja

Ako znate točan datum, poslušajte savjet sa Cheapair.com i bukirajte let barem 47 dana prije. Ako idete na neko daleko putovanje i sigurni ste u datume, kupite karte odmah, i poslušajte savjete koji kažu da se isplati gledati i 160 dana unaprijed!



Izaberite manje popularne aerodrome i gradove

Aviokompanije štede velike novce putujući na manje poznate aerodrome (recimo, Ryanair nipošto ne slijeće na londonski Heathrow ili pariški De Gaulle), pa su upravo takvi letovi uvijek i jeftiniji. Također, možda ne bi bilo loše ljeti zaboraviti na Pariz i Rim i odabrati primjerice – Edinburgh.

Letite radnim danima

Zaboravite let vikendom, jer ti letovi u pravilu koštaju najviše. Ako ste slobodni, odaberite srijedu, koja je prema istraživanjima najnepopularniji dan za letenje, pa su automatski i karte – jeftinije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju