Juneće i svinjsko meso te San Giorgio Mortadella Superiore tri su osnovna sastojka za ovo jelo. Iako je San Giorgio Mortadellu Superiore najbolje narezati tanko poput papira postupkom o kojem smo već pisali, za potrebe ovog jela mortadelu je bitno narezati na male kockice.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Sastojci:

400 g miješanog mljevenog mesa (juneće i svinjsko)
150 g San Giorgio Mortadella Superiore
bijeli luk
6 žlica brašna
5 jaja
papar
sol
krušne mrvice

Priprema:

Prvi je korak sitno narezati bijeli luk. Dovoljna je jedna glavica.

U velikoj posudi pomiješajte sitno narezani luk, 3 jaja, miješano mljeveno meso, mortadelu nasjeckanu na sitne kockice, dodajte 3 žlice brašna, a sol i papar po želji.

Smjesu oblikujte u kuglice, a zatim ih pomoću žlice spljoštite u ovalni oblik. Pri oblikovanju si možete pomoći i žlicom.

Svaki oblikovani komad pripremite sa smjesom za pohanje. Već uhodani postupak – brašno, jaja, mrvice. Bit će dovoljna 3 jaja.

Na vrućem ulju ispecite 3 vrste mesa i uživajte u slasnom pohanom zalogaju.