Juneće i svinjsko meso te San Giorgio Mortadella Superiore tri su osnovna sastojka za ovo jelo. Iako je San Giorgio Mortadellu Superiore najbolje narezati tanko poput papira postupkom o kojem smo već pisali, za potrebe ovog jela mortadelu je bitno narezati na male kockice.

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira

Sastojci:

400 g miješanog mljevenog mesa (juneće i svinjsko)
150 g San Giorgio Mortadella Superiore
bijeli luk
6 žlica brašna
5 jaja
papar
sol
krušne mrvice

Priprema:

Prvi je korak sitno narezati bijeli luk. Dovoljna je jedna glavica.

U velikoj posudi pomiješajte sitno narezani luk, 3 jaja, miješano mljeveno meso, mortadelu nasjeckanu na sitne kockice, dodajte 3 žlice brašna, a sol i papar po želji.

Smjesu oblikujte u kuglice, a zatim ih pomoću žlice spljoštite u ovalni oblik. Pri oblikovanju si možete pomoći i žlicom.

Svaki oblikovani komad pripremite sa smjesom za pohanje. Već uhodani postupak – brašno, jaja, mrvice. Bit će dovoljna 3 jaja.

Na vrućem ulju ispecite 3 vrste mesa i uživajte u slasnom pohanom zalogaju.