Dubrovnik postaje top destinacija za različiti tip turista – od avanturista do hedonista. Uz sve dobro poznate lokacije donosimo nekoliko mjesta i izleta koje ne smijete propustiti, a kraj ljeta je idealno vrijeme za to.

1. Buggy Safari Dubrovnik

Na Srđu ćete uživati u najljepšem pogledu na grad sv. Vlahe. No tu se možete uputiti i na turu Buggy Safari Dubrovnik koja je namijenjena avanturistima. Zabavna pustolovina uključuje i otkrivanje područja oko sela Bosanka koji se smjestio u dubrovačkom zaleđu.

2. Guštanje u dobroj hrani

Jedan od prijedloga jest Posat, fine dinning restoran s jednim od najposebnijih pogleda na grad. Ovdje ćete uživati i u autorskim jelima poput sabljarke u marinadi s divljim narančama ili filetu bakalara u crnim maslinama. Djela su to vrhunskih ugostitelja koji Posat drže više od 10 godina stvarajući jedan od najistaknutijih restorana u Dubrovniku.

Isprobati možete i restoran Klarisa u starom dijelu grada koji se ponosi svojim mesnim i ribljim specijalitetima. Možda je najbolje je krenuti od ribe i romba u škartocu kao specijaliteta kuće, a završiti s dubrovačkom tortom od badema i ljute naranče poslužene s bruštulanim bademima i arancinima.

3. Napunite baterije

Oni koji žele pobjeći od vreve, posjetit će BOWU u uvali na Šipanu do koje možete doći morskim putem. Bilo da želite cabanu za društvo, kupanje na gotovo privatnoj plaži, ispijanje koktela u lounge baru ili iti na ručak, sigurno je da ćete uživati na najjače i napuniti baterije za dalje.

Kako bi stvarno uživali na ovim lokacijama i bili sigurni da vas vaše mjesto čeka pametno je iskoristiti mogućnost online rezervacija. Uštedjet ćete vrijeme, a vrlo često i novac.

Ako ipak želite istražiti i pronaći svoje lokacije možete iznajmiti brod i krenuti u istraživanje Elafita i svih uvala i špilja koje kriju okolni otoci i otočići, ili odabrati neke od brojnih izleta u okolici – na moru ili kopnu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju