Kraj ljeta i početak jeseni već smo tradicionalno rezervirali za posjete restoranima i isprobavanju jela o kojima maštamo već neko vrijeme. Naime, upravo u to doba godine pada najgurmanskiji tjedan u Hrvatskoj – Tjedan restorana.

U trendu Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Cilbir - 5 Turci ga obožavaju Ne gine vam aplauz: Isprobajte cilbir - jednostavno, ali prefino tursko jelo koje je idealno za vruće dane Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume"

Od 2. do 11. listopada brojni restorani diljem zemlje uključuju se u akciju u kojoj za 100 kuna možete uživati u slijedu od tri jela i ponegdje čaši vina. Mjesto koje vas već dugo mami mirisima sad je dostupnije nego ikad pa savjetujemo da prolistate jelovnike i počastite se specijalitetima koji vam ostalim tjednima u godini možda nisu dostupni.

Naš prijedlog je da spojite izlet u prirodi s ručkom ili večerom u Le Batatu ili nekom drugom restoranu izvan vašeg grada i napunite baterije i dobijete inspiraciju za nova jela u kojima ćete uživati u svojoj kuhinji.
Dobar tek!