Do Špancirfesta ima još puno, no zato se i ovih dana isplati posjetiti Varaždin i ostatak te županije. U tijeku su Dani okusa varaždinskog kraja koji promoviraju tradicionalna jela ovog kraja sve do 1. svibnja. Ovo su treći Dani okusa varaždinskog kraja, a ove godine prvi put su tematske. Posvećeni su buči.

Varaždin Varaždin (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Tako u 14 restorana koji sudjeluju u manifestaciji možete pojesti meni s tri slijeda za 75 kuna, a na jelovniku su specijaliteti koji su se ovdje pripremali za svečanosti, ali i za svaki dan. Naravno, na meniju je neizostavna buča od koje će se raditi svakakvi specijaliteti, od juha do sladoleda.

U manifestaciji sudjeluju restoran August iz Varaždina, Arabela iz Globočeca Ludbreškog, Grešna pilnica iz Klenovnika, hotel La Gus i Zlatne gorice iz Gornjeg Kneginca, hotel Minerva i Đurina hiža iz Varaždinskih Toplica, hotel Trakošćan, restoran Palatin, restoran i zalogajnica Šanjek, hotel Varaždin, restoran Verglec, restoran Garestin i restoran Bedem iz Varaždina.

Svi navedeni restorani nositelji su standarda Okusi varaždinskog kraja, a restoran August ove im se godine prvi put pridružio.

Varaždin Varaždin (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Buča je odabrana kao prva tema Dana okusa varaždinskog kraja jer je namjera Varaždinske županije brendirati bučino ulje, pa su s tom namjerom organizirali i brojne aktivnosti, od prezentacije kuharice s jelima od buče, do manifestacije bučina ulja. A za Špancirfest najavljen je i Bučograd u Atriju županijske palače.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju