Od 9. do 18. ožujka 2018. održava se Tjedan restorana po 16. put. U proljetnom izdanju popularne gastronomske manifestacije sudjeluje osamdesetak restorana iz 32 hrvatska grada i mjesta u kojima je moguće pojesti ručak ili večeru od tri slijeda po cijeni od 100 odnosno 125 kuna.

Najveći broj restorana koji sudjeluju u manifestaciji – njih čak 37 – nalazi se u Zagrebu. U šarolikom društvu našlo se sve od konobe Didov san koji nudi tradicionalnu hrvatsku hranu (na jelovniku se čak mogu odabrati pohane žabe s pečenim krumpirom) do modernog ribljeg i mesnog jelovnika Apetit Cityja, koji je i ove godine dobio preporuku Michelinova vodiča.

Ako želite uživati u hrani koju je preporučio ovaj prestižni gastro vodič, na raspolaganju vam je i hvaljeni ZOI u Splitu. Na 16. Tjednu restorana nude sve, od kremaste bisque od rakova, hrskavih jadranskih škampi i kavijara od pastrve, preko junećeg odreska i janjećih kotleta, do neobičnog spoja pite od jabuke i torte od sira.

Dakako, ukusno će se sigurno jesti i u restoranima iz malih hrvatskih mjesta i općina poput Kaštil Slanice, Podstrane ili pak Svetog Martina na Muri.
Tijekom održavanja Tjedna restorana svakog dana od 18 do 19:40 moći će se popiti i kokteli po povoljnim cijenama u hotelima Antunović i Academia u Zagrebu, hotelu Osijek u Osijeku, hotelu Marvie i hotelu Le Meridian Lav u Splitu te u hotelu Trakošćan u Trakošćanu.

U ponudi je sveukupno petnaestak koktela – od mojita, margarite i cuba libre do nešto razigranijih i egzotičnijih varijanta poput Chilly Ginger mulea koje se priprema od votke, grejpa, limete, đumbira i čilija. Promotivna cijena svih koktela iznosi 20 i 25 kuna.

Cijeli popis restorana i hotela te njihovu ponudu pronađite na službenoj stranici 16. Tjedna restorana. Ne zaboravite svoje mjesto unaprijed rezervirati, ali i javiti da otkazujete rezervaciju u slučaju da ne možete doći u zakazano vrijeme.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju