Iako nije preveliki grad, Zagreb zaista ima svoj šarm. Umjetnička, modna ili glazbena vibra ne može se usporediti s onom u Parizu, Londonu ili Berlinu, no postoje neka mjesta u Zagrebu koja ga vode korak bliže tim gradovima. Centar Zagreba, prepun parkova i očaravajućih malih ulica, zapravo je pun skrivenih dragulja. Stoga, ako se želite opustiti, zabaviti ili zaplesati kao u prijestolnicama stila i glazbe, dozvolite mi da vas povedem u zagrebačka mjesta s dobrom vibrom.

Bacchus bar

Nakon lijepe šetnje po centru Zagreba, poželjeti ćete sjesti na kavu ili čaj. Jedno od najljepših mjesta za to je Bacchus bar. Bilo da ste u gradu u toplije vrijeme i želite osvježavajuće piće u čarobnom vrtu, ili se želite zagrijati u hladnim danima – Bacchus je mjesto za vas. Nalazi se blizu glavnog željezničkog kolodvora, pokraj Trga Kralja Tomislava, u dvorištu stare zgrade.

Croatian Design Superstore

Ako ste raspoloženi za neke nove dizajnerske stvari, nemojte oklijevati i posjetite ovaj dućan. Možete naći sve, od namještaja, odjeće, ukrasa za dom... sve najbolje od hrvatskih dizajnera. Čak i ako niste u prilici potrošiti novce, budite slobodni istražiti ovo mjesto. Izgleda poput muzeja, tamo možete popiti kavu, a ukoliko ste sretni možda se u dućanu događa i neki event (eventi se obično događaju subotom ujutro). Croatian Design Superstore nalazi se u blizini Trga Hrvatskih Velikana.



Melin bar

Retro, jazzy, kreativno, umjetničko, elegantno, šik, šareno, zanimljivo… Mjesto ukrašeno starim radijima, knjigama, starim namještajem, čudnim lampama… Definitivno ga valja posjetiti, bilo da idete na kavu i opuštanje ili na večernju cugu s prijateljima. Ponekad ovdje svira i jazz band, ali najčešće sa zvučnika čujete neke stare stvari. Smješten je u Tkalčićevoj, jednoj od najatraktivnijih zagrebačkih ulica, punoj barova i restorana.

Bon Ton dućan & galerija

Ovaj concept store i galerija jedno je od najcool mjesta u gradu. To je mjesto gdje visoka moda susreće glazbu. U Bon Tonu možete pronaći ploče, knjige, dizajnerske marke i nakit koji ne možete naći nigdje drugdje u gradu. Nadalje, i ovdje se održavaju razni eventi, a dok DJ pušta muziku, vi možete plesati, piti, ćaskati ili razgledavati predivnu odjeću i ploče. Bon Ton možete pronaći u Dežmanovom prolazu, u centru grada.



Pitch Vinyl Shop

Želite li pronaći neke ploče, slušati glazbu ili kupiti nešto kako bi povećali vlastitu glazbenu kolekciju, Pitch Vinyl je definitivno mjesto koje morate posjetiti. Baš kao Bon Ton i Croatian Design Superstore i Pitch Vinyl organizira evente. Možda vam se posreći i dobijete šansu za zaplesati, poslušati dobru glazbu ili sresti nove ljude. Nalazi se u Deželićevoj, odmah u blizini Ilice.

Divas Caffe Bar

Nevjerojatno sladak i šarmantan kafić smjestio se u Martićevoj, vrlo blizu Croatian Design Superstorea. Kafić retro stila s interesantnim uređenjem interijera i opuštajućom atmosferom, idealan je za jutarnju kavu ili za poslijepodnevnu čašu vina.



Kino Europa

Ako ste umorni od odlazaka u multiplekse i želite uživati u starom kinu koje podsjeća na kazalište, ovo je pravo mjesto za vas. Prekrasna kazališna dvorana i interesantni filmovi jedan su od razloga zašto trebate ići ovdje kad ste raspoloženi za gledanje filmova. U sklopu kina postoji i kafić, tako da prije ili poslije filma možete otići na piće. Nalazi se u centru centra, odmah u blizini Cvjetnog Trga.

Swanky

Swanky Mint je dizajnerski hostel i bar. On je trenutni dom i strancima u posjeti gradu i lokalcima u potrazi za zabavom. Bolji je u toplije vrijeme, jer ima prekrasnu terasu, po noći osvijetljenu šarenim lampicama. Ovdje možete i jesti, preko ljeta se na terasi rade hamburgeri. Ono što je posebno cool kod Swankyja je da ljudi s različitim glazbenim ukusima pronalaze zabavu tamo. Tijekom tjedna možete ćuti neki bend, dok su nedjelje rezervirane za DJ – e koji cijeli dan puštaju glazbu. Swanky Mint se nalazi u dvorištu zgrade u Ilici.



Funk Club


Izvana se može činiti kao normalan bar, no iznutra je puno više. Smješten je u Tkalčićevoj, odmah prekoputa Melina. Možete popiti piće na terasi ili unutra, ali jednom kad se spustite stepenicama u podrum, morate plesati. Zabava traje svake noći od srijede do nedjelje, a radi do 2 poslije ponoći. Sjajno mjesto za plesanje ukoliko želite ići ranije spavati ili ako želite početi izlazak ovdje te ga nastaviti u nekom od klubova.



Masters Club

Ukoliko želite plesati uz underground glazbu, Masters je mjesto u kojem trebate biti. Osim domaćih DJ – a, strani gosti iz underground elektronske scene puštaju glazbu ovdje. Ulaz je od 40 do 80 kuna, ovisno o eventu. Masters nije u centru grada, tako da ćete morati hvatati taxi da dođete do Ravnica (kvart u istočnom dijelu grada). No za povratak kući nećete morati ponovo plaćati taxi. Naime, u trenutku kad napustite Masters grad će već biti budan i javni prijevoz će biti moguć. Masters radi do osam ujutro.


Das Haus

Ovo mjesto je zaista underground. To je doslovno kuća, gdje se pušta house (i tehno). Zato, nemojte biti iznenađeni kad vidite DJ – a kako pušta glazbu u dnevnom boravku, ljude kako se druže u drugoj sobi, ili nekog kako piški iza zavjese u kupaoni dok su i drugi tamo (ne postoji WC kao u kafiću, ovo je zbilja kuća). Tu je i lijepi vrt gdje se možete opustiti nakon plesa. Kao i Masters, Das Haus nije u središtu grada, smješten je u zapadnom dijelu Zagreba tako da ćete do tamo morati taksijem. Ulaz je 40 – 80 kn, ovisno o eventu, a otvoren je dugo nakon izlaska sunca…

Sirup Club

Za razliku od Mastersa i Das Hausa, Sirup se nalazi doslovno u centru grada, iza glavne željezničke postaje. Tamno mjesto s underground vibrom je prostor u kojem domaći i strani DJ – i puštaju glazbu i čine Zagreb mjestom gdje živi elektronika. Kao i u prethodna dva kluba ulaz je od 40 – 80 kuna, a radno vrijeme je do osam ujutro.

Više informacija i korisnih savjeta možete pronaći na Nikinom blogu Explore Dream Discover by Nika Bogdanic ili na Facebook stranici Explore Dream Discover by Nika Bogdanic.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju