Najstariji vinski podrum u Bujama izgrađen je prije 111 godina, a smatra se da je tada počela i prva fešta, Dani grožđa, jedno od najstarijih slavlja u Istri. U svojim počecima, fešta je tek simbolično označavala početak berbe grožđa, dok je danas to velika proslava sa šarolikim programom.

Na ovogodišnjoj proslavi, koja se održava od 16. do 18. rujna, veliko iznenađenje je Zabranjeno pušenje, a zabavu će začiniti i domaći bendovi i izvođači, Miss Hrvatske Angelica Zacchigna & Bernard Udovičić, Tara & Timetravelers i The Night Express band i ostali, a po prvi puta proslavi se prodružuje i Istria folk fest, međunarodni festival folklora.

Sportskih sadržaja, za sve uzraste, na sportskim zonama također neće nedostajati, kao ni tradicionalnih šaljivih igara i povorke alegorijskih kola. Obilazak najstarijih konoba i kantina u Bujama i ove godine se održava na početku programa proslave. Neće izostati ni gaženje grožđa na Bakhovom dvoru kroz zanimljivi prikaz umjetničkim nastupom i show točkom spuštanja 'vinske mušice' na sajli sa zgrade u Bujama.

Posjetitelji će moći kušati i domaće proizvode na sajmu s 30-ak proizvođača iz Hrvatske, Slovenije i Italije te domaća vina.

Ne propustite tombolu s mogućim dobitkom od 20.000 kuna, a možete pomoći i humanitarnom kupnjom krostate, torte pripremljene od 2016 bobica grožđa. Prikupljeni prihod namijenjen je bujskom Centru za inkluziju i podršku zajednici te posebnom odjelu OŠ Mate Balota iz Buja.

Organizatori su omogućili i besplatni prijevoz autobusima iz Umaga, Petrovije, Juricana te Novigrada i Brtonigle.

Vidimo se u Bujama na Danima grožđa, pratite sve infomacije o proslavi službenoj stranici.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju