Annecy, Francuska

Ma koji Pariz? Ovaj gradić u jugoistočnom dijelu Francuske je mnogo romantičniji nego Pariz u kojem se gužvate s tisućama turista ispod Eiffelovog tornja.

Sidi Bou Said, Tunis

Ovaj bohemski sjevernoafrički grad popularno je odmaralište za imućnije Tunižane, a uvelike podsjeća na mala Grčka sela, sa svojim bijelim kućama i plavim krovovima.

Bled, Slovenija

Ne, to nije Pepeljugin dvorac, već stvarno mjesto koje se nalazi u Slovenskim Alpama u blizini granice s Austrijom. U dvorcu, koji datira iz 1011. godine, danas se nalaze muzej, restoran i vinski podrum.

Cua Van, Vijetnam

Smještan šest sati vožnje od Hanoia, ovo mjesto sa 700 stanovnika zapravo je plutajuće selo u Ha Long zaljevu. Zahvaljujući čistoj vodi, šarenim kućicama i zadivljujućim planinama koje ga okružuju ovo selo mnogima se urezalo u pamćenje.

>> Imamo i mi adute: 9 europskih plaža s kristalno čistim morem

Franschhoek, Južna Afrika

Dolina Napa južne Afrike, Franschoek se nalazi 75 kilometara od Cape Towna. Ovaj gradić dugo je bio pod Nizozemskom zastavom, a danas se u njegovoj okolici cvate proizvodnja vina sorti Syrah i Pinot.

Guilin, Kina

Ovo selo najpoznatije je po svojem položaju na rijeci Li i dramaturškim prizorima koji se pružaju pogledom na okolne planine. Selo datira još iz dinastije Qin, nekih 221 godinu prije Krista.

Reine, Norveška

Mjesto koje vas doslovno mami da se preselite u Skandinaviju. Provedite svoj boravak ovdje u dražesnim kolibama, ribareći ili planinareći, a noću možda uhvatite i polarnu svjetlost.

Vernazza, Italija

S pastelnim bojama kuća i stijenama koje strše u pozadini ovaj talijanski obalni dragulj sjevera samo je čekao da ga otkriju Instagram korisnici.

'Top modeli': 10 najfotografiranijih građevina svijeta

Paros, Grčka

Ovaj manje poznati grčki otok nalazi se između Mykonosa i Santorinija. Prepoznat ćete ga po bijelim kućama i kristalno čistom moru koje ga okružuje.

Queenstown, Novi Zeland

Popularno odmaralište u Novom Zelandu, slikovito i kozmopolitsko odjednom. Tijekom zime pretvara se u popularno skijaško odredište.

Salvador, Brazil

Smješten na sjevernoj obali Brazila, Salvador je središte afro-brazilske kulture. Dražesne građevine, žive ulice i veliki otvoreni trgovi savršeno se uklapaju u scenografiju s plavom obalom.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju