Ljetu polako dolazi kraj, no to ne znači da ne možete isplanirati odmor iz snova i u listopadu ili čak studenome.

1. Pariz, Francuska
Ne da vam se čekati u višekilometarskom redu u Louvreu ili na slobodno mjesto u omiljenom pariškom restoranu? Posjetite Grad Svjetlosti u listopadu ili studenom.

2. Fidži
Izuzev kojeg kišnog dana, vrijeme na Fidžiju u listopadu se kreće oko ugodnih 30 Celzijevih stupnjeva, što je idealno za uživanje na čarobnim plažama. Ne zaboravite da Fidži obuhvaća čak 332 otoka, osmijelite se i istražite što više njih.

3. Rim, Italija
Ljeto u Rimu može biti iznimno vruće i sparno. Baš zato, listopad je idealan za istraživanje glavnog talijanskog grada i njegove zapanjujuće arhitekture i povijesti.

4. Barcelona, Španjolska
Uživajti u parku Güell bez velikih gužvi? Neprocjenjivo. Uživancija u parku Guell u Barceloni Uživancija u parku Guell u Barceloni (Foto: Getty Images)

5. Havaji, SAD
U listopadu na Havajima je i dalje prekrasno vrijeme, a većina turista je otišla kući. Kristalno plavo more, pjeskovite plaže i koktel u ruci. Dobar plan, zar ne?

6. Montreal, Kanada
Kraj rujna i početak listopada pravo je vrijeme za istraživanje lokalne kuhinje ovog zapanjujućeg kanadskog rada. Ljetne gužve su taman minule, a vrijeme nije još uvijek vrlo hladno.

7. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati
U Dubaiju imate što raditi tijekom cijele godine. No teško je pronaći energiju za istraživanje grada usred ljeta kada se temperature u pustinju penju iznad 40 Celzijevih stupnjeva. Upravo zato ugodnije je to činiti u listopadu, kad termometar pokazuje desetak stupnjeva manje vrijednosti. Rim, Italija Rim, Italija (Foto: Getty Images)

8. Kreta, Grčka
Iskoristite podsezonu za kupanje u Grčkoj po znatno nižim cijenama.

9. Novi Zeland
Krenite stopama likova iz serijala Gospodar prstenova i uživajte u neponovljivim prirodnim atrakcijama Novog Zelanda.

10. Kenija
Želite otići na nezaboravni safari? Listopad u Keniji je idealni mjesec za takvu vrstu provoda. Nezaboravni safari u Keniji Nezaboravni safari u Keniji (Foto: Getty Images)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju