Svjetionik Marlera nalazi se na jugoistoku Istre, otprilike četiri kilometara od Ližnjana te 10 kilometara od Pule. Izgrađen je 1882. godine na vrlo osamljenom mjestu svega 25 metara od mora. Ne čudi što čak četiri kilometara uokolo nema nikoga – samo valovi, netaknuta priroda i mirisni grmovi lavande i ružmarina.

Drvena kućica Tilia, Planina Gornja - 8 Putovanja Drvena kućica za punjenje baterija usred Medvednice do koje vozi i ZET-ov autobus

Baš zato idealan je za sve one koji žele privatno, romantično i luksuzno mjesto za odmor. Marlera se sastoji od izdvojene kule i prizemne zgrade koji su renovirani 2012. godine, a nudi smještaj za šest do osam osoba koji se može unajmiti preko internetske platforme Airbnb po cijeni od oko 1100 kuna za noć. Uz malu naknadu sa sobom možete povesti čak i kućne ljubimce.

U blizini svjetionika nalazi se skrivena uvalica idealna za kupanje, a po želji možete se dogovoriti i za odlazak na nenastanjeni otočić Levan koja ima jednu od najljepših pješčanih plaža u Istri. Ne treba zaboraviti da iz svjetionika puca i prekrasan pogled na okolni Cres, Lošinj te Velebit.

Kako izgleda odmor u svjetioniku Marlera, provjerite u našoj fotogaleriji.

Kućica pokraj Karlovca u kojoj želimo provesti proljeće Kuća u selu Cerovac Barilovićki u Karlovačkoj županiji - 5 Kuća u selu Cerovac Barilovićki u Karlovačkoj županiji - 2 Kuća u selu Cerovac Barilovićki u Karlovačkoj županiji - 3 +2 Kuća u selu Cerovac Barilovićki u Karlovačkoj županiji - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju