Salata je odličan izvor vitamina i minerala koja jača organizam i štiti ga od sezonskih bolesti. Uz to riječ je o brzopoteznom obroku koji se može poslužiti uz meso i ribu, ili servirati kao samostalno jelo, kad nemate vremena za dugotrajno kuhanje.

Dobra salata poznaje se po hrskavosti namirnica, ali i sočnom preljevu koji sadrži uravnoteženu količinu slanoće, slatkoće, kiselosti i sočnosti.

Iako vlada neko uopćeno mišljenje kako salatu jedu uglavnom žene, kreativnu kombinaciju namirnica upotpunjenu dobrim preljevom izmamit će uzdahe oduševljenja kod pripadnika oba spola. (No, s nekoliko ukusnih salata definitivno biste se mogli transformirati u Casanovu koji će hranom zavesti ljubiteljice ovog jela.)

Hrskavu rikulu najbolje je preliti s osnovnim receptom za salatni preljev koji bi svaki amater trebao imati u svojem rukavu, a klasična zelena salata voli francuski dressing na bazi senfa.

Uživate li u okusu pečene cikle, oplemenite je s finim salatnim preljevom koji će istaknuti njene zemljane note, a mahunarke začinite orasima i medenim preljevom.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"