'Sušenje' žumanjaka u mješavini soli i šećera je postupak koji koncentrira okuse u ovom zlatnom dijelu jaja, te ga pretvara u raskošne polutvrde i slane zalogajčiće. Ovako pripremljena jaja mogu se poslužiti na tostu, staviti u salatu i kombinirati na razne druge načine.
Sastojci za sušenje žumanjaka:
200 grama šećera
200 grama soli
4 jaja
Priprema:
1. U zdjeli pomiješajte šećer i sol, pa u njega stavite svježe žumanjke koje ste prethodno odvojili od bjelanjaka.
2. Preko žumanjaka posipajte mješavinu šećera i soli.
3. Zdjelu prekrijte čistom plastičnom folijom, pa stavite u hladnjak na četiri dana.
4. Četkom nježno odstranite mješavinu soli i šećera s površine jaja, i poslužite na željeni način. Dobar tek! Isprobajte i ovaj super recept za pohana hrskava jaja.
U videu pogledajte brzopotezni recept za sušena jaja za koji vam je potrebno tek nešto više od sat vremena.