Probali smo jaja na razne načine, ali većinom se držimo klasika poput jaja na oko, kajgane, omleta... Red je došao da isprobamo nešto novo, hrskavo i sočno, jaja na način kakav smo dugo sanjali, ali nismo imali ideju kako ih pripremiti.
Srećom, ima puno kreativnijih i boljih u kuhinji od nas, poput Byrona Talbotta, čiji jednostavni i genijalni recept možete pogledati u videu. Uživajte!
Pohana hrskava jaja
Sastojci:
jaja
kruh
peršin
ružmarin
timijan
sol
mlijeko
brašno
ulje
ocat
Priprema:
1. Stavite u mikser kruh, peršin, ružmarin, timijan i malo soli te sve dobro izmiksajte 2 do 3 minute dok se začini ne sjedine s krušnim mrvicama.
2. Raširite mrvice na pladanj za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu (130 stupnjeva) na 10 do 15 minuta dok se mješavina dobro ne osuši.
3. U međuvremenu poširajte jaja. Lonac s vodom, koju ste malo posolili i dodali bijelog vinskog octa, zagrijte do ključanja, a potom razbijte jaje i nježno ga ubacite u vodu. Kuhajte jedno po jedno jaje oko 30 sekundi i potom ih izvadite na krpu da se osuše i malo ohlade.
4. Jaja uvaljajte u brašno, zatim u mješavinu razmućenog jaja i mlijeka, a potom u krušne mrvice. Nakon tog postupka još jednom ih uvaljajte u mješavinu jaja i mlijeka te u krušne mrvice.
5. Dobro zagrijte ulje i pržite jaja 2 do 3 minute. Sredina jaja mora biti tekuća, a korica hrskava.
Dobar tek!