Biološka veza između hrane i glavobolje nije u potpunosti poznata, ali prema Wall Street Journalu, znanstvenici vjeruju da postoji veza između nekih namirnica i osjećaja mamurluka. Nutricionisti su pak podijeljeni - neki vjeruju da se kemijske reakcije koje dovode do glavobolje javljaju nakon uzimanja hrane, drugi vjeruju da neke namirnice pojačavaju vaskularnu aktivnost oko glave. No, svejedno ostaje prisutna činjenica je neke namirnice, dan nakon konzumacije doista uzrokuju iste simptome poput mamurluka.

U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka?

Evo popisa nekih od njih:
Sušeno ili fermentirano meso (salame)
Feferoni
Stari sirevi (Brie, cheddar)
Fermentirani proizvodi od soje
Kava
Banane, naranče

Mamurluk od špeka i kave? Čekamo nove rezultate istraživanja…