Biološka veza između hrane i glavobolje nije u potpunosti poznata, ali prema Wall Street Journalu, znanstvenici vjeruju da postoji veza između nekih namirnica i osjećaja mamurluka. Nutricionisti su pak podijeljeni - neki vjeruju da se kemijske reakcije koje dovode do glavobolje javljaju nakon uzimanja hrane, drugi vjeruju da neke namirnice pojačavaju vaskularnu aktivnost oko glave. No, svejedno ostaje prisutna činjenica je neke namirnice, dan nakon konzumacije doista uzrokuju iste simptome poput mamurluka.

U trendu Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Cilbir - 5 Turci ga obožavaju Ne gine vam aplauz: Isprobajte cilbir - jednostavno, ali prefino tursko jelo koje je idealno za vruće dane Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume"

Evo popisa nekih od njih:
Sušeno ili fermentirano meso (salame)
Feferoni
Stari sirevi (Brie, cheddar)
Fermentirani proizvodi od soje
Kava
Banane, naranče

Mamurluk od špeka i kave? Čekamo nove rezultate istraživanja…