Atrakcija. Realno, u atrakcije i znamenitosti ubraja se svašta. Neke su stvarno jedinstvene, pa je teško pronaći dvije Alhambre ili dva Eiffelova tornja, no neke stvari koje se danas ubrajaju u atrakcije to ipak nisu. Zanimljivo je čuti i glas naroda, pa smo tako naišli na komentare korisnika internetske stranice Bored Panda. One najbolje, koji su se razočarali nekim atrakcijama, upravo ćemo rado podijeliti s vama.

1. "Iako je Louvre čudesan – Mona Lisa je za mene bila ogromno razočaranje. Radi se o relativno maloj slici, koju nikad ne možete ni pogledati kako treba s obzirom na to da ste okruženi hordom ljudi. U Louvreu postoji milijun boljih stvari koje možete vidjeti."

2. "Londonsko oko. Preskupo, a gužva je uvijek. Ako želite dobar pogled na London, posjetite katedralu sv. Pavla. Mnogo je jeftinije i ljepše, a ako ste se u mogućnosti popeti stepenicama, možete otići do vrha i uživati u veličanstvenom pogledu."

3. "Machu Picchu. Svaka čast Inkama što su ovo izgradili, no gužva je užasna. Sve je prepuno ljudi sa selfie štapovima, a ako uzmete vodiča, doslovno svake tri minute idete s mjesta na mjesto. Mnogo je bolje posjetiti glavni grad Inka – Cusco. Tu ćete također pronaći kulturu Inka, bez ovakvih gužvi."

4. "Opera u Sydneyu. Obilasci su skupi, a unutrašnjost će vas razočarati. Puno je bolji pogled izvana, koji je, naravno, posve besplatan. Umjesto obilaska zgrade opere radije prošećite sidnejskom lukom jer je šetnja besplatna i čudesna."

5. "Japanci imaju toliko romantizirano i idilično viđenje Pariza da se kod njih s vremenom razvilo stanje koje se naziva 'Pariški sindrom'. Vjerovali ili ne, opisuje reakciju Japanaca kada shvate kako Francuska nije onakva kakvom su je zamišljali."

6. "Casablanca, Maroko. Mislim, kako je to najzanimljivije mjesto u prilično fascinantnoj zemlji. Osjećaj je kao da se nalazite u napuštenoj poslovnoj četvrti na obali. Ostatak Maroka? Definitivno sjajan, Fez, Marakeš i planine Atlas su mjesta koja valja posjetiti."

7. "Taj Mahal je možda i najpoznatija indijska atrakcija. Ipak, okružen je visokim zidovima, a ulaz je nevjerojatno skup u usporedbi s drugim atrakcijama u Indiji. Tako da, ako ste u Agri i želite vidjeti Taj Mahal, prijeđite rijeku. Uz nju postoji sjajno mjesto s pogledom na građevinu, osobito pri zalasku sunca, a veliki plus je to što nećete imati ni problema s gužvom."

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju