Prije tri godine 15 udruga se okupilo i pokrenulo projekt Zrin.g.reen u nastojanju da oživi malu sredinu, selo Hrvatski Čuntić, udaljen 11 kilometara od Petrinje. S motom 'Od izlaska do zalaska sunca', u Sportsko izletničkom parku Čuntić, ove nedjelje okupit će se još jednom, a program manifestacije najbogatiji je do sada.

One željne rekreacije očekuju zrinski cross, hrvanje, stolni tenis, nordijsko hodanje, karate, tenis, biciklizam, zumba fitness, a posebno zanimljiva bit će planinarska hodnja od 8 kilometara. Sudionici mogu obići Čuntić kulu i hodati kroz prirodu do Klinac grada. U povratku se obilazi samostan u Hrvatskom Čuntiću i izložbu povijesnih artefakata pronađenih na ovom području. Za sve sudionike osiguran je besplatni ručak i osvježenje.

Organizirana su i natjecanja, od brzopoteznog šahovskog turnira do uličnog tenisa, moći ćete se okušati u streličarstvu i paintballu, a ako se samo želite opustiti, ponesite košaru, prostor za piknik je osiguran.

I pivopije ovdje dolaze na svoje. Organizatori manifestacije planiraju i prvo natjecanje u brzom ispijanju 'žuje', a pobjednik će dobiti titulu Kuma 'Krigl beer festa'.

Na Zrin.g.reenu ove godine gostuju i istarski zvončari, zagorska udruga Pajdaš donosi Svečanost vina i glazbe, za bicikliste u primorskoj kući chef Vlado Lukašić priprema posebnu primorsku maneštru.

U spomen na Nikolu Šubića Zrinskog i 450.obljetnicu bitke za Siget nastupiti će zbor srednje škole i tamburaški sastav Petrinjčica.

Za djecu je osiguran poseban program 'Zrinkoland' uz natjecanja, pričanje bajki, oslikavanje lica, igru 'Potraga za Zmajevim blagom na Čuntić kuli'.
Parking je osiguran i za vozače i bicikliste.

Više informacija pogledajte na službenoj Facebook stranici.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju